StoryEditor
ShowbizHouse of the dragon

Igra prijestolja vraća se tristo godina u prošlost: HBO potvrdio da je u tijeku casting za ‘prequel‘ popularne fantastične serije

Piše PSD
21. srpnja 2020. - 17:56

Ljubitelji fantastične serije 'Igra prijestolja' s radošću bi mogli dočekati vijest HBO streaming servisa koji je objavio da je u tijeku casting za 'prequel' popularne serije – 'House of the Dragon' ili 'Kuća zmaja'.

Kažemo, mogli bi, jer ne luduju svi fanovi za dodatnim 'seciranjima' nečeg što je već ocijenjeno kao odlično, no dobra vijest je svakako da će se priča temeljiti na životima jedne od zanimljivijih i osebujnijih obitelji 'Igre prijestolja', Targaryenima.

Serija od deset epizoda, 'House of the Dragon', prvi je put najavljena prošle godine u listopadu, a za sada je poznato da će pratiti događaje koji su se odvili 300 godine prije radnje 'Pjesme leda i vatre'. Postoji mogućnost da će se u središtu serije naći lik Egona Targaryena te njegova osvajanja koja su ga dovela na čelo Kuće.

S HBO-a su potvrdili da će se serija temeljiti na književnom predlošku spin-offa G.R.R. Martina 'Vatra i krv'. Scenarij će potpisati Ryan Condal dok će pilot i sve ostale epizode režirati Miguel Sapochnik.

Miguel Sapochnik kao redatelj se istaknuo nakon prve dvije epizode ' Igre prijestolja' koje je režirao - 'The Gift' i 'The Hardhome', premijerno predstavljene 2015. U šestoj sezoni režirao je epizode 'Battle of the Bastards' i 'The Wind of the Winter', a najpoznatiji je ipak po dvjema borbeno najekstremnijim epizodama posljednje sezone 'Igre prijestolja' - 'The Long Night' i 'The Bells'.

Sapochnikov suradnik Ryan Condal potpisat će scenarij za kompletnu prequel sezonu serije 'House of the Dragon'. Condal je inače poznat kao koautor, uz Carltona Cusea, znanstveno-fantastične serije 'Colony'.

David Benioff i D.B. Weiss, sukreatori serije 'Igra prijestolja' neće biti uključeni u prequel sezonu.

Trenutno nema nikakve naznake kada bi fanovi mogli očekivati premijeru 'Kuće zmaja', no prošle godine predsjednik programa HBO-a Casey Bloys rekao je za Variety da se "nagađa da ćemo nove nastavke gledati u 2022. godini". Slijedom događanja vezanih uz pandemiju koronavirusa, za pretpostaviti je da će se taj rok pomaknuti te da će obožavatelji na put u Westeros morati pričekati ipak neko duže vrijeme.

Uz 'House od the Dragon', HBO je planirao snimiti još tri prequela serije 'Igra prijestolja', no onaj s Naomi Watts u glavnoj ulozi ipak je otkazan. 

item - id = 1033703
related id = 0 -> 1120471
related id = 1 -> 1120458
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2021 02:02