StoryEditor
Showbiz'ima li netko rješenje?'

Ida Prester strahuje za život svoga sina: Već četiri godine svaki naš izlazak iz stana je paranoja!

Piše S.J.T.
14. lipnja 2017. - 22:15
IDA PRESTER.JPG
rgx time: 7.9154968261719E-5

TV voditeljica i glazbenica Ida Prester zatražila je pomoć preko Facebooka. U cijelosti prenosimo njen apel:

- Na mom 11. katu živi pas. Jedna od onih borbenih GMO vrsta, s raljama ko morski pas, plećima ko bizon, krvavih čiju i laveža koji ledi kosti. S kojim ciljem se te rase mutiraju - ne znam, bit će da je za maženje s malom djecom.

Uglavnom - već 4 godine svaki naš izlazak iz stana je paranoja. Ako se slučajno sretnemo na hodniku, pri ulasku ili izlasku iz lifta, kreće režanje, zastrašujuće lajanje i otimanje s povodca. Rokova glava je taman u visini njegove zapjenjene gubice kad se malo propne.

Nakon svih naših molbi i pokušaja komunikacije, susjedi mu NE žele staviti brnjicu. Vlasnica samo slegne ramenima i kaže - on se tada ukipi i ne želi hodati (?!).

Iako je zakon jasan - sve vrste opasnih pasa moraju nositi brnjicu pri svakom izlasku iz stana, ni jedna institucija nam ne može pomoći (posjetili policiju, komunalnu policiju i komunalnu inspekciju). Kažu - dok nekog ne ugrize, mi ne možemo ništa. Sistemski problem. Raspad od zemlje.

Pritom je vlasnik siledžija poznat po nasilničkom ponašanju i fizičkim obračunima, naravno.
Strah me samo za klince. Mene ako i ujede, može do struka najviše, al ak malog zgrabi za vrat, gotov je u sekundi. Još mu se zaglavi vilica, ne možeš ga odvojit..

BTW - nije pas kriv, njegov nagon je da napada kad se osjeća ugroženim, tako je stvoren. A izgleda da je ugrožen non stop, jer urla stalno. Mi samo tražimo odgovornost vlasnika da stavi brnjicu.

Ima li neko rješenje? Slično iskustvo? Savjet? Legalni prijedlozi molim... - napisala je Prester, a prijatelji na facebooku su je zasuli svojim viđenjem situacije.

- Uvijek nositi sprej suzavac i obilno pošpricati pseće lice (tj. oči) ako napadne. I vlasnika ako on napadne. E sad, što ako nešto spreja uđe malome u oči? Koliko znam, sprej nije trajno štetan - za razliku od očnjaka. Ali to bi trebalo provjeriti s upućenim liječnikom - piše jedan muškarac, a druga komentatorica dodaje: 'Nije pas kriv, ni nagon, već kako ga gazda odgaja'.

#IDA PRESTER

Izdvojeno