ShowbizRazbija predrasude

Ida Prester progovorila o problemu koji muči mnoge roditelje i izazvala pravu raspravu na fejsu: statusom prikupila preko 3,5 tisuće lajkova, ali i razljutila mnoge

Piše PSD
11. srpanj 2017. - 18:32
prester_hurts-231011

Ida Prester posljednjim je statusom na Facebooku izazvala burne komentare. Pjevačica je ponosna majka dvojice sinova, ali priznaje i kako je željela roditi djevojčicu. U statusu koji je u par sati prikupio više od 3.5 tisuće lajkova osvrnula se na odrastanje curica koje gleda na primjeru djece svojih prijatelja.

Zapitala se kada nastupa taj trenutak i zaokret u odgoju kada se curice pokuša uvjeriti kako su manje sposobne od dječaka, iako su do tada možda pokazale i veće sposobnosti.

Njezini Facebook prijatelji složili su se s njom, ali ubrzo je nastala i rasprava. Neki od njih komentirali su, naime, da je za to zaslužan krivi odgoj i nejednakost između djevojčica i dječaka koja se promiče već od samog rođenja. Drugi su za stereotipne rodne uloge okrivili i školu kao instituciju.

"Pomirila sam se s tim da imam sinove u ovom životu, iako sam bas htjela djevojčicu. Naravno da ćemo se volit do ludila i da ću im bit ona Mamma Mia kojoj će nedjeljom nosit cvijeće i ić po blagoslov za svaku životnu odluku.:)

Al gledam te curice mojih prijatelja, koliko su zrelije, pametnije, sposobnije, brže se oblače, motorički spretnije, fokusiranije od svojih vrsnjaka.. Generalno jesu!

I bas mi nije jasno. U kojem to tocno trenutku mi zaostanemo i uvjere nas da smo gluplje, sporije, slabije plaćene, nesposobne za šefovanje i politiku, tehnički nepismene, da ne znamo vozit auto, da je naše salo bljak a njihovo ok, da su naše sise premale, a njihove taman, i da je izniman ženin uspjeh ako ima (pogotovo nakon poroda ili nakon 40te) guzu za instagram? U kojem trenutku se desi ta prevara?", napisala je pjevačica.

#IDA PRESTER