StoryEditor

HBO U AKCIJI Počelo snimanje Igre prijestolja u Dubrovniku, Giuliano među statistima

Piše PSD.
18. rujna 2011. - 20:19
Na tvrđavi Minčeti u Dubrovniku u nedjelju je započelo snimanje kadrova za drugu sezonu popularne američke serije “Igra prijestolja” koju producira hollywoodski HBO. Dubrovnik će u seriji odigrati ulogu Kraljeva Grudobrana, prijestolnice izmišljenog srednjovjekovnog kraljevstva iz romana “Pjesma leda i vatre” Georgea R.R. Martina koji je poslužio kao literarni predložak za seriju.

Snimanje na Minčeti započelo je uz sudjelovanje brojnih glumaca i statista, ali i uz stroge mjere osiguranja koje znatiželjnicima brani pristup setu. Filmska ekipa, u kojoj su najavljeni i glumci Lena Headey, Emilia Clarke, Michelle Fairley i Kit Harington, u Dubrovniku bi na snimanju trebali biti sve do 13. listopada.

Proteklih dana pozornost prolaznika privlačila je i scenografija postavljena u ulici Sv. Dominika u povijesnoj jezgri Dubrovnika, a snimat će se ja još niz lokacija u povijesnoj jezgru Grada, na otoku Lokrumu, kao i na Dubcu u okolici Grada.

Grad Dubrovnik i tvrtka Embassy Films - Croatia, hrvatski partner na ovom poslu, najavili su da će se zbog potreba snimanja uvoditi privremene regulacije pješačkog prometa pojedinim gradskim ulicama. Organizatori snimanja su u određenim terminima iznajmili i parkirališta blizu povijesne jezgre Grada i na Lapadskoj obali, te parkiralište na Pilama koje je za njih rezervirano cijelo vrijeme.

Snimanje će Dubrovniku donijeti dodatnu vrijednu promociju, s obzirom na to da je ova visokobudžetna serija već u prvoj godini emitiranja stekla poklonike diljem svijeta koji s nestrpljenjem prate sve vijesti vezane uz njihove omiljene junake i snimanje novih nastavaka. Druga sezona serije počela se snimati prije dva mjeseca i dio ekipe upravo radi na scenama koje su locirane u Sjevernoj Irskoj, a do sada je završena oko trećina posla.

Među statistima serije „Igra prijestolja“ čije je snimanje započelo u Dubrovniku su i pjevač Giuliano i njegova supruga. Giuliano je veliki poklonik ove popularne serije zbog čega se i odlučio na statiranje, a izjave za medije nije želio davati jer je, kao i svi ostali sudionici snimanja, potpisao ugovor o tajnosti.


Olivija Gustin Čuljak
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2021 09:08