StoryEditor
ShowbizIgra se od kuće

Gledatelji u prvoj epizodi RTL-ovog ‘karantenskog‘ kviza uočili grešku, neke je naljutila: ‘Ovaj što je pisao pitanja mora na sate zemljopisa‘

Piše PSD
28. travnja 2020. - 08:55
screenshot RTL

U skladu s događajima u svijetu, društvenim distanciranjem koje je postalo jedini način prihvatljive socijalizacije i tolike količine vremena koju provodimo u kućama da nam i vlastiti kauč počinje ići na žice, došli su i neki novi "momenti" kad su u pitanju nekad omiljene aktivnosti.

Kako je uopće izgledao svijet kad se s nekim nismo dovikivali na ulici? 

Kako god, "pub kvizovi" prebacili su se u online svijet, najstrastveniji igrači služe se raznim platformama koje bi im omogućile da se od kuće "podruže" i testiraju svoje znanje, popiju koje piće svatko iz svojega frižidera. Provedu sat-dva u mozganju i natjecanju, druženju i dopisivanju.

RTL-ov novi kviz "10 pitanja" na tragu je tome trendu, toliko omiljenom u zadnje vrijeme i u Hrvata. Zabavni program vodi Antonija Blaće, a može se prijaviti svatko. Prvu epizodu gledatelji su mogli pratiti, ako ne i sudjelovati izravno, sinoć.

Pitanja su vezana na Hrvatsku - od poznatih domaćih skladatelja i umjetnika iz povijesti, do geografije, neka su i prilično škakljiva. Sva, izuzev jednog po epizodi koje će se ticati nekog našeg "celebrityja" koji će se kvizašima javiti video porukom i postaviti pitanje čiji odgovor mogu jedino pogađati.

U sinoćnjoj epizodi bio je to Tony Cetinski koji je ljude pitao koje mu je omiljeno jelo. Fritaja s istarskim šparogama je odgovor.

No nije to pitanje izazvalo kontroverze na društvenim mrežama nakon prve epizode, već jedno vezano uz geografiju. Malo slavonsko selo koje se tražilo u jednome pitanju, a odgovor je bio Kajgana, uopće nije smješteno u Slavoniji, već se nalazi pored Garešnice, u Moslavini.

image
screenshot Facebook

"Ovaj što je pisao pitanja, mora opet na sate zemljopisa", zaključili su gledatelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

01. prosinac 2020 14:18