StoryEditor
ShowbizKULINARSKI SHOW

Gledatelji nisu oduševljeni novim žirijem MasterChefa: ‘Oni nisu kompetentni, ostavili su loš dojam, nema nijedne žene...‘ Otkrivamo i zašto su neki chefovi odbili Novu TV da budu dio žirija

Piše Vinko Paić
21. rujna 2021. - 23:24

U ponedjeljak je na Novoj TV započela nova sezona kulinarskog showa MasterChef u kojoj kao članove žirija prvi put gledamo tri chefa Stjepana Vukadina, Damira Tomljanovića i Melkiora Bašića.

Naši nam izvori govore kako je Nova TV kontaktirala mnoge hrvatske majstore kuhinja, međutim dosta ih je odbilo jer im se nije svidjela koncepcija showa prema kojoj bi nekoliko mjeseci morali provesti na snimanjima. Emisija je jedno vrijeme bila pod upitnikom, ali produkcija je naposljetku ipak uspjela naći trojac koji se odlučio prihvatiti ovog izazova.

No sudeći prema reakcijama, gledatelji nisu previše oduševljeni žirijom, ali ni samom emisijom.

image
Stjepan Vukadin, Melkior Bašić i Damir Tomljanović
 
Ranko Suvar/Cropix

Ovo su neki od komentara koje su ostavljali na Facebook stranici Nove TV i Forum.hr-u.

Sva trojica nemaju iskustva za jednoga poštenog kuhara, a drže se kao da kuhaju 40 godina i komentiraju kao da im donose splačine.

Žiri je katastrofa.

Ajme strašno. Ovaj žiri nema pojma. Di su školovani pravi kuhari s iskustvom?

Grozno. Žiri nije kompetentan.

Žiri premalo objašnjava razloge zašto su nekoga odbili i stvara se dojam da propuštaju nekog na temelju dojma, a ne kvalitete jela.

Nijedna žena nije zaslužila da bude u žiriju? Stvarno?

Žiri ostavio jako loš dojam. Držite natjecatelje u studiju cijeli dan i onda im tek pred kamerom prigovarate za frizuru - dajte najte.

Nikad mi Masterchef nije bio napet, ali zaista taj show nema dušu kao 321 kuhaj. Sve je uštogljeno, namontirano, sporo.

Žiri prve sezone činili su Tomislav Gretić, Mate Janković i Radovan Marčić. U drugoj sezoni Gretić je napustio emisiju i zamijenjen hrvatskim majstorom kuhinje Dinom Galvagnom. Matu Jankovića u trećoj je sezoni zamijenio Andrej Barbijeri.

Njihovi nasljednici također se mogu pohvaliti bogatim kulinarskim iskustvom.

image
Žiri ovogodišnje sezone Masterchefa.
Ranko Suvar/Cropix

Melkior Bašić stažirao je u Michelin restoranima u Bordeauxu u Francuskoj. Odrastao je uz oca, uglednog chefa Silvia Belužića, a kroz dvanaestogodišnji rad u konzultantskoj tvrtki naučio je sve tajne vrhunskoga kulinarstva. Radna iskustva stjecao je u 96 kuhinja u Hrvatskoj i inozemstvu kao food consultant i instruktor za brojne klijente, vrhunske hotele i restorane.

Stjepan Vukadin rano je shvatio da je kuhanje njegov životni poziv. Nakon rada u nekoliko vrhunskih restorana 2017. postaje chef kuhinje u poznatom splitskom restoranu Zrno Soli.

Damir Tomljanović chef je s bogatim iskustvom u domaćim i inozemnim hotelima i restoranima. Osim uspješne karijere kao chefa radi i kao konzultant za rad u ugostiteljstvu te kao profesor gastronomije u ugostiteljskim školama i na veleučilištima.

item - id = 1129094
related id = 0 -> 1136875
related id = 1 -> 1135565
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. listopad 2021 23:59