StoryEditor
ShowbizNAVIJANJE U TINELU

Gledamo je kao divu, o njoj toliko toga ne znamo! Sama se frizirala, sama vozila tisuće kilometara, a sinoć je bila preuzbuđena: Mlatila je kao ja!

9. ožujka 2020. - 16:35

- Neda je bila toliko sjajna da sam u jednom trenutku pomislila da gledam i slušam samu sebe na sceni. Baš je bila fenomenalna... Mislim da je ona zapravo moralna pobjednica te večeri, jer je izabrala domaću pjesmu, što bi isto trebalo biti prioritet – komentirala nam je Tereza Kesovija (81) transformaciju Nede Parmać (34) u showu Nove TV "Tvoje lice zvuči poznato", u čijoj je prvoj emisiji šeste sezone Pločanka sjajno "skinula" dubrovačku glazbenu divu.

- Strašna je... Mala Neda glasovno je bila... A što reći?! Mlatila je i glavom i kosom i rukama poput mene. Ništa nije karikirala.

Ma sve je bilo onako kako ja to radim. Gledajući emisiju iščekivala sam ocjene žirija kao da sam na Euroviziji, pa čekam hoću li ili neću pobijediti.

Iskreno sam sretna i oduševljena, bila je sjajna. Baš je radila na tome – hvali Tere mlađu kolegicu, ali i preobrazbu Lane Klingor, za čije se imitacije Lunchmoneyja Lewisa nije prestajala smijati.

U 'Voiceu' to ne bih dopustila!

Iznimno joj je drago što je Nedu dopala pjesma “Moja posljednja i prva ljubavi” s autorskim potpisom pokojnog Kemala Montena, kojoj je svojim glasom udahnula život, pretvorivši je u klasik među ljubavnim pjesmama, zbog čega je postala neizostavan dio repertoara mnogih glazbenika.

Divi nepresušne energije osobito je bilo milo oko srca jer je Neda bila i jedna od rijetkih kandidata s izvedbom domaće pjesme.

- Dobro, u showu kakav je “Tvoje lice zvuči poznato” mogu biti i strane pjesme, ali u “The Voiceu”, recimo, to ne bih dopustila.

Neka pjevaju domaće - izričita je Tereza, koja je prošlog vikenda, zahvaljujući karakterističnoj joj spontanosti, i sama briljirala na dodjeli nagrada “Zlatni Studio” Jutarnjeg lista, našavši se s mlađim kolegom Damirom Kedžom u ulozi prezentera.

Svi uštogljeni, svi ukočeni

Kad se "pogubila" u scenariju, Tere je preuzela palicu u svoje ruke, oraspoloživši publiku u studiju i gledatelje pred malim ekranima.

- A što ću?! Tamo svi uštogljeni, svi ukočeni. Napišu ti neki scenarij. Bezveze... Dobra večer, pa ide drago mi je, pa kako si... Drži se dobro... To je trebalo promijeniti iz temelja.

I onda sam ja u to prestala gledati. A šta ću drugo?! Pa piše: ”Žari i pali”. Pa ja sto godina slušam to: ”Žari i pali!” Pa promijenite nešto. Uvijek se spominje, ona žari i pali, on žari i pali, oni žare i pale... - kroz smijeh nabraja impulzivna Tereza, čiji karakter ni trena ne gubi na snazi.

Izravna, spontana, srčana i nadasve emotivna u interpretaciji. Izgara na pozornici, reklo bi se riječju i djelom.

- Radim ono što volim, u trenucima na sceni sam onakva kakva sam inače u životu. A imala sam svoj život kakav je bio - i lijep i ružan i radostan i tužan. Znam biti šašava i blesava, živahna, ako hoćete. Netko će to nazvati i drukčije, ali ja sam takva cijeli svoj život.

Ne mogu sebe mijenjati niti to želim – kaže Tereza, napominjući da se još pomalo oporavlja od "grozne gripetine", jer mora biti spremna za današnje snimanje "5.com s Danielom". Ionako se, čim joj je bilo malo bolje, kao i obično, brzo pridigla i krenula među ljude. "Zlatni Studio" nije htjela propustiti...

Milijarda kilometara

- Mislila sam se: ”Još mi samo korona fali!”, ali hvala Bogu, dobro je. Nije dobro ni biti sam u stanu, pa kad još imaš neku prehladu... Izađi van, među ljude, nasmij se, razveseli se... Uljepšaj sebi život – geslo je kojega se drži Tereza.

Puno je toga minulih desetljeća radila sama, sebi je znala biti i vozač i šminkerica i frizerka prije nastupa, sada pak ima svaku moguću pomoć u jednoj osobi, koja joj je pri ruci štogod joj zatreba.

Pa i za volan, kad su u pitanju dulje relacije, više ne sjeda sama kao sve do prije koju godinu, kad je, primjerice, znala završiti koncert u Splitu, sjesti u auto i odvesti se na spavanje u svoj zagrebački dom.

- Ne da mi se više, iako volim voziti. Pa čovječe, navozila sam u životu milijardu kilometara. Kad se samo sjetim koliko sam puta sama išla Pariz - Zagreb, Zagreb - Pariz.

Sve donedavno sam svugdje zujala sama autom, sad skočim do Ljubljane, ali da idem sama do Dubrovnika kao nekad, to više ne. A avionom dolje ne volim ići. To mi je takvo gubljenje vremena da vam to ne mogu opisati.

Avion je jedino za put u Ameriku, jer se do tamo ne može autom. Aerodrom je takvo gubljenje vremena da ljudi nisu svjesni koliko je potrebno da bi se stiglo do aerodroma, pa onda lunjalo i čekalo po onom ogromnom, beskorisnom i praznom "Tuđmanu" ili kako se već zove.

Ništa se tamo ne događa, nema ni stola ni stolice. Nema ničeg. Samo hodate ko kreten. Pa ti avioni uglavnom kasne... Kad sve te ure složite, shvatite da ste ogroman dio dana potrošili u ništa. Radije ću izgubiti to vrijeme na nešto što mi je drago - veli Tereza.

‘Bojala sam se da ne odem u karikaturu‘

“Trebala je biti prva”, “Najbolja je bila”... samo su neki od brojnih komentara gledatelja prve “TLZP” emisije u kojoj je Nedu, u tijesnoj borbi, pobijedio Fabijan Pavao Medvešek, imitirajući Freddieja Mercuryja iz grupe Queen.

- Kod mene je u životu uvijek tako. Uvijek sam trebala biti nešto... Ali, nema veze, uživam i u ovoj pažnji. Nikad nisam nikoga imitirala u smislu da sam išla 'skidati' nekoga nego, ako bi se dogodilo na gaži da pjevam neku pjesmu od nekog izvođača, pokušala bih ući u taj lik - presretna je Neda Parmać zbog brojnih pohvala i poruka podrške.

- Naravno da sam u ovu točku uložila puno više vremena nego kad na koncertu pokušavam 'skinuti' nekoga u tri minute.

Ono što mi je bilo najteže u slučaju Tereze jest da mi se ne dogodi da odem u karikaturu, jer Tereza doista ima specifičan nastup i pokazuje emocije više nego što to možda svi mi iz mlađe generacije sebi dopuštamo.

Bojala sam se da neću pretjerati u ekspresiji, pokretima, energiji...

 

item - id = 1008010
related id = 0 -> 1129520
related id = 1 -> 1122930
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2021 06:03