StoryEditor
Showbizdva milijuna dolara

Geoffrey Rush na sudu pobijedio Daily Telegraph zbog optužbi za neprimjereno seksualno ponašanje: dobio najveću odštetu ikada za klevetu u Australiji

Piše HINA
2. srpnja 2020. - 12:31
Valerie Macon/AFP

Hollywoodska zvijezda Geoffrey Rush dobio je najveću odštetu za klevetu ikada isplaćenu u Australiji nakon što je australski sud odbacio u četvrtak žalbu lista u vlasništvu Ruperta Murdocha.

Dobitnik Oscara dobit će dva milijuna američkih dolara (oko 13.419.000 kuna) zbog izgubljene zarade i kao odštetu nakon što je sud odbacio žalbu u kojoj se tražilo smanjenje troškova i ponovno suđenje. 

Ova odluka protiv Nationwide Newsa, australske podružnice News Corpa, zadnji je zaokret u pravnoj bitki između Rusha i Daily Telegrapha, koji ga je optužio za neprimjereno seksualno ponašanje prema glumicama.

U članku na naslovnici objavljenoj 2017. Daily Telegraph je napisao da je Sydney Theatre Company dobio pritužbu da je Rush neprimjereno dodirivao kolegicu tijekom postavljanja predstave "Kralj Lear".

Sudac u Sydneyu opisao je sadržaj članka kao "bezobziran i neodgovoran primjer senzacionalističkog novinarstva".

Lokalni mediji su izvijestili da je iznos koji će dobiti Rush najveći ikad isplaćen pojedincu u Australiji, koja ima stroge zakone o kleveti.

Rush je dobio Oscara za ulogu u fimu "Sjaj" iz 1996. godine i jedan je od rijetkih koji je također osvojio Zlatni globus, Emmy i nagradu Tony, a mlađoj publici najpoznatiji je po ulozi Hectora Barbosse u 'Piratima  s Kariba'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2021 15:15