StoryEditor
Showbizs prokurativa

Završen natjecateljski dio finalne večeri jubilarnog 60. izdanja Splitskog festivala

12. srpnja 2020. - 22:15
Ante Čizmić/HANZA MEDIA

Vječni derbi Hajduka i Dinama na zagrebačkom Maksimiru i finalna večer Splitskog festivala obilježavaju nedjeljnu večer u gradu podno Marjana. 

Unatoč buri koja lagano puše središte Splita vrvi posjetiteljima. I dok su dame u svečanim haljinama ruku pod ruku s jačim polovicama išle prema Prokurativama, furešti su u redovima čekali ćevape ili sladoled na najfrekventnijim lokacijama. 

Kao i prethodne večeri svakom posjetitelju festivala na ulazu se mjerila temperatura, a oni su umjesto na tribinama sjedili na udaljenim stolovima. Prije nego što su na binu izašli voditelji Duško Ćurlić kojemu su se pridružile Doris Pinčić i Mirna Maras Batinić, najizvođeniju prošlogodišnju festivalsku pjesmu, 'Sva blaga ovog svijeta', otpjevali su Mia Dimšić i Marko Tolja.

image
Ante Čizmić/HANZA MEDIA

- Dobra večer Splite. Bilo je pitanja hoćemo li uopće obilježiti 60 godina vašeg i našeg omiljenog festivala, rekao je na samom početku Duško, na što se nadovezala Doris. – Grad poznat po dišpetu može to napraviti samo na najbolji mogući način, kazala je voditeljica.

image
Ante Čizmić/HANZA MEDIA

Prva je nastupala mlada Splićanka Adriana, koju smo pratili u posljednjoj sezoni Voicea, a nakon nje zaredali su se nastupi Borisa Oštrića i Ribara, još jedne zvijezde Voicea Marina Jurića Čivre, Tenora Dalmacije, Ive Perkušića, klape Praska, FilomenePetra Dragojevića i Ibrice Jusića.

image
Ante Čizmić/HANZA MEDIA

Sljedeća je nastupila glazbena skupina The Frajle iz Novog Sada, četiri djevojke koje već godinama njeguju lijepi odnos sa Splitom, a nakon njih na pozornici na Prokurativama nastupati su nastavili Hari Rončević, klapa Rišpet, Alen Nižetić, Jole i Lorena. 

image
Ante Čizmić/HANZA MEDIA

Svoje su pjesme na 60. jubilarnom izdanju Splitskog festivala predstavili i Mladen Grdović, Marko Tolja, Giuliano, Neno Belan u pratnji Zorane Kačić Čatipović, Tedi Spalato, Goran Karan te za sam kraj natjecateljske večeri Tomislav Bralić i klapa Intrade.

Voditelji Duško Ćurlić, Mirna Maras Batinić i Doris Pinčić na kraju natjecateljskog dijela finalne večeri 60. izdanja Splitskog festivala zahvalili su se svim izvođačima, gradu domaćinu i šarmantnoj publici za koju su naglasili da i u doba mjera zna biti na jako visokom nivou.

U nastavku slijedi glasovanje kada će biti proglašen pobjednik jubilarnog izdanja Splitskog festivala. 

Izdvojeno

14. srpanj 2020 23:30