StoryEditor
ShowbizDRUGAČIJI DOŽIVLJAJ

Dok su gledateljice sinoć pokušavale iščitati vole li se još Toni i Stankica, Gospodin Savršeni na Mosoru opčinio okupljene, studentica Antonija: Slušala bih ga satima...

Piše Mozaik SD
7. svibnja 2022. - 17:17

U sklopu ovogodišnjeg Festivala znanosti, kojega je organiziralo Sveučilišta u Splitu, u zvjezdarnici Zvjezdanog sela Mosor u Gornjem Sitnom sinoć je održano znanstveno-popularno predavanje pod nazivom "Život Svemira od rođenja do smrti“.

Održao ga je dr. Toni Šćulac, profesor fizike na splitskom Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, i aktualna velika zvijezda netom okončanog RTL-ovog showa "Gospodin Savršeni", koji je predmet predavanja izabrao u skladu s glavnom temom Festivala koja je ove godine bila "Život“.

Dr. Šćulac, o kojem pratiteljice RTL-ove zabavne emisije dosad vjerojatno imaju osjećaj da znaju sve, nije samo predavač na PMF-u, već on od 2015. godine kao istraživač sudjeluje i u CMS eksperimentu koji se provodi u CERN-u, gdje su mu uske specijalnosti fizika Higgsovog bozona i rekonstrukcija elektrona.


Koristeći se svima lako razumljivim riječnikom, prof. Toni je na zabavan i pristupačan način prepričao trenutno važeće spoznaje o rođenju, dosadašnjem i budućem životu našeg svemira, te o njegovu skončanju.

"Ajmeee, kako savršeno predaje, kako pitko objašnjava, mogla bih hga slušati satima i satima! Prijateljica i ja smo oduševljene" - povjerila nam je splitska studentica Antonija, kojoj je ipak bilo važnije "Gospodina Savršenog" doživjeti uživo, negoli pratiti na televiziji rasplete njegove ljubavne odiseje.

"Zanima li vas jesu li on i Stankica ostali zajedno?" - pitamo je.

"Ma njihova stvar! Premda mi je prija koja studira na PMF-u ispričala da tamo govore da je ta veza već prije završila! Da je sad navodno s nekom odavde. Ali to mi nije u fokusu..." - rezimirala je. 

Unatoč lošim vremenskim uvjetima, predavanju u velikoj dvorani zvjezdarnice prisustvovalo je stotinjak ljubitelja svemira.


No nažalost, upravo zbog loših uvjeta, drugi dio večernjeg programa u zvjezdarnici, astronomsko promatranje neba teleskopom, moralo je ostati za neku drugu prigodu.

I Toni Šćulac je na svom profilu na Instagramu podijelio par fotografija sa sinoćnje večeri, te napisao:

"Veliko hvala @zvjezdanoselomosor na organizaciji i svima koji su došli, a najviše onim najmlađima koji su kao i uvijek imali najzanimljivija pitanja, koja će me još danima držati okupiranim..."

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. kolovoz 2022 12:54