StoryEditor
ShowbizNA VELIKOJ GLAZBENOJ DODJELI NISU SU se POJAVILI MNOGI IZVOĐAČI

Dobar dio nominiranih zaobišao Porin

Piše PSD.
9. svibnja 2009. - 23:19

Dobar dio nominiranih izvođača odlučio je zaobići ovogodišnji Porin, pa su se tako među njima našli i lanjski dobitnici iz splitske skupine The Beat Fleet, Edo Maajka, Arsen Dedić, Prljavo kazalište, Kićo Slabinac...

Posjet Biogradu u planer nisu uvrstili ni Rade Šerbedžija&Miroslav Tadić, kao i Zvonko Bogdan i Radojka Šverko koja je, uoči diskografske dodjele, na Majčin dan gostovala na dobrotvornom koncertu u zagrebačkom “Lisinskom“.

Porin bi joj bio previše i prenaporan, ispričala se Radojka organizatorima zaobišavši sudjelovanje na 16. dodjeli u sklopu koje je, s Terezom Kesovijom i Josipom Lisac, bila nominirana u kategoriji za najbolju žensku vokalnu izvedbu.

Radost, barem zbog nominacije, s kolegama nije podijelila ni mlada Franka Batelić koja je s klapom Kampanel i Tomislavom Golubanom konkurirala u kategoriji novog izvođača.

- Franka neće doći jer ju je uhvatila proljetna gripa, a ima i temperaturu - objasnio je njezin menadžer Siniša Bevanda.

Činjenicu da je Franka i na protekloj Dori bila gripozna, Bevanda je prokomentirao riječima: “Ne događa se često. Slučajno su se poklopile te dvije stvari“. Ako već glazbenici nisu htjeli Porinu, barem su ga bili željni više nego susretljivi stanovnici grada domaćina.

Biograđani su glazbeni djelić porinovske atmosfere okusili tijekom preksinoćnjeg koncerta domaćih snaga iz Postolara Trippera i Tomislava Bralića&Intrade, te klape Kampanel i Nene Belana uz pratnju Fiumensa.

S obzirom na to da nisu mogli u dvoranu za trajanja samog Porina zbog njezina minimalnog kapaciteta koji dopušta tek nazočnost nominiranih glazbenika i novinara, stanovnici Biograda i njihovi gosti preksinoć su mogli poslušati besplatan koncert na rivi.

Trajao je tri sata s podužim uvodnim zagrijavanjem publike u režiji zadarskih hip-hopera, nastupom Kampanela, a potom i članova popularne klape Intrade.

Domaći su glazbenici, potpuno očekivano, bili glavne zvijezde koncerta čiji je zadnji dio odsvirao Neno Belan. Dok je došao na red, bilo je već prilično kasno, a broj posjetitelja na platou ispred pozornice prepolovljen. Ipak, najuporniji su ostali do kraja i s Belanom pjevali njegove hitove.

mirela goreta

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

22. rujan 2020 11:58