StoryEditor

DEVET TISUĆA EURA ZA 'VRUĆE' SMS-ove Manekenka Ava Karabatić privedena zbog ucjenjivanja i iznuđivanja sveučilišnog profesora

Piše PSD.
7. listopada 2009. - 23:25

Posljednje informacije

Istražni sudac Ante Anić nakon trosatnog ispitivanja Ave Karabatić, njezine majke Sanje i dečka Špiro Miličića odredio je jednomjesečno zadržavanje u pritvoru samo Miličiću koji je prijetio ucjenjenom profesoru nanošenjem teških fizičkih ozljeda i objavljivanjem lascivnih poruka koje je slao njegovoj djevojci.

Iako su svo troje djelomično priznali krivnju, pritvoren je jedino Miličić zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Sudac još treba uzeti iskaz oštećenog sveučilišnog profesora i pregledati sporne sms poruke i zabilježene pozive na mobitel profesora i studentice.


Tijekom poslijepodneva istražnom sucu Županijskog suda u Zadru bit će privedene tri osobe iz Splita koje se sumnjiče da su ucjenjivali 65-godišnjeg Zadranina i od njega iskamčili devet tisuća eura.

Kako neslužbeno saznajemo, riječ je o 21-godišnjoj manekenki A. K., njezinoj 39-godišnjoj majci S.K. i njenom 24-godišnjem dečku Š.M., a ucjenjivani Zadranin je profesor na Odjelu za talijanski jezik zadarskog Sveučilišta Ž.N.

Neslužbeno se doznaje kako se radi o Avi Karabatić.

U tijeku je kriminalističko istraživanje jer se trojac sumnjiči da su u međusobnom dogovoru, s ciljem da sebi pribave protupravnu imovinsku korist, počinili kazneno djelo ucjene na štetu 65-godišnjaka.

Privođenje manekenke                                                                       Jure Mišković / CROPIX
Kazneno djelo su počinili na način da je 24-godišnji manekenkin mladić 30. rujna i 1. listopada ove godine u dogovoru sa svojom djevojkom i njezinom majkom u više navrata telefonski kontaktirao oštećenog prijeteći mu fizičkim napadom i javnim kompromitiranjem, te zatražio da mu plati neodređeni novčani iznos kao naknadu za kompromitirajuće SMS poruke i zapisnik o telefonskim pozivima koje je profesor slao ovoj studentici talijanskog i sociologije.

Profesor je u strahu od kompromitacije mladiću isplatio dvije tisuće eura. Međutim, ubrzo nakon isplate u narednih nekoliko dana 24-godišnjak je na isti način tražio isplatu još sedam tisuća eura koje mu je oštećeni predao jučer (utorak) poslijepodne.

Policijski službenici PU zadarske su poduzimanjem prikrivenih policijskih radnji uhitili sve tri osobe nakon što je oštećeni prijavio ucjenu.

Navodno je riječ je o lijepoj, 21-godišnjoj Splićanki koja je bila druga pratilja na izboru za Miss Adriatic Europe, a prije dvije godine je u Istanbulu sudjelovala i na izboru The Best Model Of The World.

Medijski je postala zanimljiva nakon što se ovog ljeta pohvalila kako je pričala, pila i plesala cijelu noć s najpoznatijim hrvatskim rukometašem Ivanom Balićem u jednom zadarskom kafiću, te da joj je prezimenjak, poznati srpski rukometaš, daljni rođak. Nakon toga je bila i na naslovnici muškog časopisa Klik.

'Sviđaš mi se'

Profesor kojeg je ucjenjivala navodno je kazao policiji kako je ona njemu prva poslala poruku 'Sviđaš mi se', što se njemu svidjelo, pa su se dopisivali SMS-ovima nekoliko mjeseci. Tijekom privođenja u Županijski sud majka je potpuno prekrila lice, dečko je navukao kapuljaču, a Eva je sa smiješkom pozirala fotoreporterima.Nikolina Radić Ančić/EPEHA / snimio: Branimir Kvartuč/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

14. rujan 2020 06:17