ShowbizSplitska pjevačica objavljuje megamix hitova preminulog autora

Danijela Martinović ispunila Đorđu posljednju želju

Piše Joomla\CMS\User\User

Za kojih mjesec dana Danijela Martinović ispunit će jednu od posljednjih želja pokojnog skladatelja Đorđa Novkovića objavom megamix albuma "Nek’ živi ljubav" s nekima od njegovih najvećih hitova pod etiketom Dallas recordsa.

 - Naslov albuma po jednoj od pjesama koje je Đorđe napisao Srebrnim krilima upravo je idealan: u pitanju je najsvježija i najljepša poruka, jer nakon Đorđeva odlaska ostaju ljubav i sjećanje na njega - sa sjetom govori omiljena pjevačica pokojnog skladatelja.

A upravo je Đorđe Danijelu nazvao tjedan dana prije iznenadne smrti i rekao joj kako bi volio da ona bude “prva žena koja će otpjevati jedan megamix”. Potom je s njezinim menadžerom Draganom Hamovićem sastavio i popis pjesama čije snimanje, nažalost, nije dočekao.

- Prvi megamix na albumu od njih četiri sadrži nekolicinu hitova Srebrnih krila, pa tako i pjesmu Zakuni se, ljubavi koju sa mnom izvodi jedina vokalna gošća, 5-godišnja Dora, kći producenta albuma Muca Softića. Dora je glazbeno talentirana, svira violinu, a ja sam joj inače krsna kuma, pa se tako sve lijepo posložilo - sa smiješkom će Splićanka na čijemu će se nadolazećem albumu naći i obrade hitova Nede Ukraden, Dalibora Bruna, Miše Kovača, Jasne Zlokić, Džoa Maračića Makija...

Danijela se paralelno s izlaskom albuma priprema za nastupe na Hrvatskom radijskom festivalu, kao i onom Splitskom, prema kojemu čak osjeća svojevrsnu obvezu.

- Smatram kako svi mi koji smo potekli iz Splita moramo vratiti dignitet tom festivalu. Mislim da je to i naša dužnost - kaže Danijela, koja za Split 2008. još bira pjesmu. Ona za HRF već je poznata, a riječ je o skladbi Ko će tebe mi zaminit autorskog dvojca Marko Tomasović&Robert Pilepić, čiji aranžman potpisuje najtraženiji producent i aranžer bivše Jugoslavije Mato Došen, i to prvi put nakon 20-godišnjeg izbivanja iz Hrvatske, tijekom kojega je živio u španjolskoj Marbelli.

MIRELA GORETA

#DANIJELAMARTINOVIć#ESTRADA#SLAVNI