StoryEditor
ShowbizSplitska pjevačica objavljuje megamix hitova preminulog autora

Danijela Martinović ispunila Đorđu posljednju želju

Piše PSD.
14. ožujka 2008. - 18:56

Za kojih mjesec dana Danijela Martinović ispunit će jednu od posljednjih želja pokojnog skladatelja Đorđa Novkovića objavom megamix albuma "Nek’ živi ljubav" s nekima od njegovih najvećih hitova pod etiketom Dallas recordsa.

 - Naslov albuma po jednoj od pjesama koje je Đorđe napisao Srebrnim krilima upravo je idealan: u pitanju je najsvježija i najljepša poruka, jer nakon Đorđeva odlaska ostaju ljubav i sjećanje na njega - sa sjetom govori omiljena pjevačica pokojnog skladatelja.

A upravo je Đorđe Danijelu nazvao tjedan dana prije iznenadne smrti i rekao joj kako bi volio da ona bude “prva žena koja će otpjevati jedan megamix”. Potom je s njezinim menadžerom Draganom Hamovićem sastavio i popis pjesama čije snimanje, nažalost, nije dočekao.

- Prvi megamix na albumu od njih četiri sadrži nekolicinu hitova Srebrnih krila, pa tako i pjesmu Zakuni se, ljubavi koju sa mnom izvodi jedina vokalna gošća, 5-godišnja Dora, kći producenta albuma Muca Softića. Dora je glazbeno talentirana, svira violinu, a ja sam joj inače krsna kuma, pa se tako sve lijepo posložilo - sa smiješkom će Splićanka na čijemu će se nadolazećem albumu naći i obrade hitova Nede Ukraden, Dalibora Bruna, Miše Kovača, Jasne Zlokić, Džoa Maračića Makija...

Danijela se paralelno s izlaskom albuma priprema za nastupe na Hrvatskom radijskom festivalu, kao i onom Splitskom, prema kojemu čak osjeća svojevrsnu obvezu.

- Smatram kako svi mi koji smo potekli iz Splita moramo vratiti dignitet tom festivalu. Mislim da je to i naša dužnost - kaže Danijela, koja za Split 2008. još bira pjesmu. Ona za HRF već je poznata, a riječ je o skladbi Ko će tebe mi zaminit autorskog dvojca Marko Tomasović&Robert Pilepić, čiji aranžman potpisuje najtraženiji producent i aranžer bivše Jugoslavije Mato Došen, i to prvi put nakon 20-godišnjeg izbivanja iz Hrvatske, tijekom kojega je živio u španjolskoj Marbelli.

MIRELA GORETA

Izdvojeno

04. kolovoz 2020 01:06