StoryEditor
Showbizuoči porina

Damir Urban zapjevao uz Antu Gelu iz udobnosti svoga doma: Vrtit ćemo sve što nam padne na pamet, od mojih početaka pa sve do onih najnovijih

Piše Maja Kruhak/Jutarnji list
15. svibnja 2020. - 18:58

Petak je dan za novu glazbenu poslasticu, online koncert 'Hrvatska pjeva', a u dnevni boravak su se ovoga puta udobno smjestili Riječanin Damir Urban i gitarist Ante Gelo i to neposredno prije dodjele strukovnih diskograskih nagrada Porin za koji ovaj glazbenik upravo uz Gelu ima i najviše nominacija, prenosi Jutarnji list.

Neke od njih dijele zajedno, a plod je to suradnje na albumu 'Live at Lisinski' koji su upriličili sa Zagrebačkom filharmonijom.

O čemu će pričati i što planiraju muzicirati pitali smo uoči koncerta Urbana.

- Vrtit ćemo sve što nam padne napamet od mojih početaka pa sve do onih najnovijih. Neke pjesme su mi užasno drage dok ih stvaram, a onda kad izađu iz mene, stanu pred publiku, počnu me nervirati. Ali ne sve. To svakako nije slučaj sa svim pjesmama, svakako jedna od njih je ‘Iskra’, reći će Riječanin koji iza sebe ima bogatu glazbenu biografiju. Gelo i ja proći ćemo uz svirku i priču sve i svašta - najavljuje Damir koji će i sebe i publiku prisjetiti kako su nastajale neke njegove pjesme i u kojim ih je sve situacijama stvarao.

A da se dečki spremili odličan session možete se i sami uvjeriti, a sve uz podršku sponzora - Hrvatskog telekoma, Podravke i Huaweija.

Slušamo se i gledamo preko portala Jutarnji.hr, Facebooka ili pak HT-ova MAX TV-a ili MAX TV2GO.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. srpanj 2021 10:30