StoryEditor
ShowbizUdružene snage

Da ne bi razmišljao o problemima u obitelji, princu Harryju pomažu humanitarni zadaci koje obavlja s prvom damom Jill Biden

Piše  Tanja Vučićević/Gloria
14. rujna 2021. - 09:35

Dok gradi život u novoj domovini, princu Harryju gode altruistični zadaci koje mu, kao distrakciju od problema zbog kompliciranog odnosa sa svojom obitelji, zadaje Jill Biden, piše Gloria.

Američka prva dama Jill Biden (70) i princ Harry (36) godinama su bliski prijatelji, no tek sad su udružili snage u zajedničkom online projektu „Warrior Games” čija je svrha pomoć ozlijeđenim vojnim veteranima i njihovim obiteljima. Priča o tome kako su se upoznali počinje u svibnju 2012. na prijamu za američke i britanske ranjene ratnike u rezidenciji britanskog veleposlanika u Washingtonu. Sadašnji američki predsjednik Joe Biden tada je bio potpredsjednik SAD-a, dok je njegova supruga Jill na tom događanju predstavljala Bijelu kuću.

Budući da je princ u domovini 2014. pokrenuo Invictus Games, igre za ranjene, ozlijeđene i bolesne vojnike, odmah se odazvao pozivu Jill Biden da ove godine podrži igre veterana u Americi. Događaj se se trebao održavati od 12. do 22. rujna u Walt Disney World Resortu na Floridi, ali je zbog epidemioloških mjera otkazan. No, prva dama i princ Harry nisu se htjeli tek tako predati. Odlučeno je da se igre se održavaju online i oboje sudjeluju posebnim uključenjem. Čini se da te to tek jedna od niza akcija koje su isplanirali, a dobrotvorni zadaci s konkretnom svrhom koje mu zadaje Jill Biden nesebičnog princa jako vesele.

Bio je profesionalni vojnik, a razdoblje koje je proveo s braćom po oružju zauzima posebno mjesto u njegovom srcu. S druge strane, Jill Biden je kćer američkog veterana iz Drugog svjetskog rata, a i njezin prerano preminuli posinak Beau Biden (podlegao je 2015. zloćudnom tumoru mozga), služio je u Nacionalnoj gardi države Delaware. Osim zajedničkih humanitarnih projekata (dobrodošle distrakcije od briga zbog kompliciranog odnosa sa svojom obitelji, op.a.), princu godi podrška prve dame na osobnoj razini. Zna da na nju uvijek može računati zatreba li mu savjet dok gradi život u novoj domovini, a imati takvu prijateljicu puno znači.

item - id = 1127106
related id = 0 -> 1137050
related id = 1 -> 1136283
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2021 08:27