StoryEditor
ShowbizSPLITSKI DAR

‘Da mi je netko rekao da ć​u​ svirati na praznom Peristilu i biti najviše počašćen...‘: Grašo će na Svetog Duju imati unikatni koncert, uključen i HTV

Piše Hina
5. svibnja 2020. - 08:55
Duje Klarić/Arhiva/Hanza Media

Povodom blagdana sv. Dujma grad Split i ​gradska ​Turistička zajednica u suradnji s Dalmacija koncertom​ svojim građanima će darovati koncert Petra Graše, koji se za ​tu priliku snimao na praznom Peristilu.

​"Ove će godine biti drugačije nego ikad dosad, no unatoč tome vjerujem kako će se blagdan našeg sveca zaštitnika proslaviti u našim srcima i u našim obiteljima.

Svim Splićanima, ali i svim gledateljima Hrvatske radiotelevizije, na dan svetog Dujma darujemo koncert Petra Graše s Peristila.

Iako smo prisiljeni biti fizički razdvojeni, budimo zajedno u četvrtak ​na​večer ispred malih ekrana u ovoj neobičnoj, drugačijoj i vjerujem lijepoj proslavi​", poručio je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Ja sam dijete Splita

​Petar Grašo je komentirao da je ​Split​ njegov​ dom, bez obzira što posljednjih dvadesetak godina jako malo boravi u njemu.

"Da nije specifičnih okolnosti, ja bih i na ovog svetog Duju bio van Splita. Ovako se, međutim, dogodio jedan od najčudnijih i na nekih način najljepših koncerata u mojoj karijeri, koncert bez ijednog čovjeka u publici.

Da mi je netko rekao prošle godine kako ć​u​ svirati pred praznim Peristilom i biti najviše počašćen, mislio ​bi da je to nemoguće, no s obzirom na događanja proteklih mjeseci, iznimno ​sam​ sretan i počašćen ovom prilikom kakvu rijetko tko ima​.

image
Grašo je snimio koncert na praznom Peristilu
Tom Dubravec/Hanza Media


Sretan sam što imam privilegiju u svom gradu, na jednom od najljepših trgova na svijetu, održati koncert i pokloniti ga i svom Splitu i svim ljudima koji će u četvrtak ​na​večer biti u svom domu, pred malim ekranima.

Ovo je koncert optimizma, koncert svjetla i koncert slavlja. Radovali smo mu se, nekako nam se čini da vidimo svjetlo na kraju tunela, u kojem smo svi bili protekla dva mjeseca​", poručio je Grašo.

Grašin koncert s Peristila emitirat će se na blagdan svetog Duje, u četvrtak 7. svibnja, na drugom programu HRT-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2021 20:45