StoryEditor
Showbiz‘Ublažimo strahove‘

Cijepit će se pred kamerama? ‘Kontroverzni‘ britanski voditelj Piers Morgan u emisiji bi trebao primiti cjepivo protiv korone, podržao ga ministar

Piše M.P.
2. prosinca 2020. - 17:08
AFP

Britanski TV voditelj, koji zbog svojih izjava nosi epitet "kontroverzni", Piers Morgan (55), otkrio je kako će se cijepiti protiv bolesti Covid-19 čim to bude moguće i to - pred kamerama.

Kako javljaju tamošnji mediji, u dogovoru s ministrom zdravstva Mattom Hancockom, domaćin showa "Good Morning, Britain" na kanalu ITV, cijepit će se u sklopu emisije.

- Smatram da je doista bitno da ublažimo strahove ljudi od cjepiva jer je važno da nas se što više cijepi. Što se mene tiče, napravit ćemo to uživo - kazao je Morgan u emisiji, a Hancock se složio s njim.

- I ja ću se cijepiti s tobom, Piers. Mislim da je u ovoj situaciji važno pokazati ljudima primjer - prisnažio je Hancock.

Velika Britanija je prva zemlja koja je odobrila korištenje cjepiva protiv koronavirusa Pfizera i BioNTecha, za svoje građane osigurali su 40 milijuna doza cjepiva koje se daje u dva navrata, a prema podacima proizvođača pokazalo je 95-postotnu učinkovitost. Prvih 10 milijuna doza trebalo bi biti dostupno prije kraja ove godine.

Jedino što bi Morgana moglo spriječiti u naumu da među prvima primi cjepivo pravilo je doneseno na razini države. Tek nakon što osobe na vrhu liste prioriteta, poput kroničnih bolesnika, starijih i onih zaposlenih u zdravstvu prime svoju dozu, sljedeće će biti dostupne i ostalima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

28. siječanj 2021 00:16