StoryEditor
ShowbizThe old guard

Charlize Theron ima razloga za slavlje: njen posljednji film ne silazi s Netflixove liste najgledanijih, ne odolijevaju mu niti u Hrvatskoj

Piše PSD
20. srpnja 2020. - 18:37
Robyn Beck/AFP

Poznata glumica Charlize Theron posljednjih dana ima dodatnog razloga za slavlje budući da gledanost njenog posljednjeg filma 'The Old Gurad' na Netflixu ubrzano raste. Nakon snažne marketinške kampanje, film se u danima nakon premijere pojavio na vrhu Netflixovih najgledanijih lista, a na službenom Twitter profilu Netfilxa objavili su da je film ' The Old Guard' iznimno kratko nakon objavljivanja došao na top deset najgledanijih filmova na streaming servisu.

- 'The Old Guard' ruši sve rekorde. Blockbuster, s Charlize Theron u glavnoj ulozi, već je među prvih 10 najpopularnijih Netflixovih filmova ikad - a Gina Prince-Bythewood prva je crnkinja redateljica na toj listi. Film je u svoja prva četiri tjedna prikazan u preko 72 milijuna kućanstava, objavili su iz Netflixa. Charlize im je odgovorila memeom aludijrajući na svoj lik Andy, uz objavu "Osjećam to!".

'The Old Gurad', u režiji Gine Prince-Bythewood, akcijska je priča o skupini besmrtnih junaka, na čelu s Charlize Theron, koji se stoljećima trude održati ravnotežu snage dobra i zla u svijetu,. Skupina se u dodatnom problemu nađe kada ih grupa znanstvenika odluči oteti kako bi otkrili tajnu njihove besmrtnosti (tekst našeg kritičara Marka Njegića možete pročitati OVDJE).

Uz Theron, u filmu glumi i KiKi Layne, poznata po ulozi u filmu 'If Beale Street Could Talk', Matthias Schoenaerts, Marwan Kenzari i Luca Marinelli.

Film se temelji na istoimenom književnom predlošku Grega Rucka koji je napisao i scenarij. Kritika je film pohvalila zbog brzih i glatkih akcijskih scena, kvalitetnog razvoja likova (posebice sporednih) i pozitivne LGBTQ reprezentacije. Sudeći po gledanosti 'The Old Guard' stao je uz bok Netflixovom filmu 'Extraction' (Chris Hemsworth) koji se može podičiti s čak 99 milijuna pregleda, a dokaz je to da je publika još uvijek željna akcijskih priča s poznatim glumcima u glavnim ulogama.

U Hrvatskoj film 'The Old Guard' ovih se dana ne skida s Topa 10, a danas se našao na visokom drugom mjestu, odmah iza serije 'Cursed', iako je na stranici IMDb ocijenjen s tanašnih 6,7.

Nastavak filma 'Extraction' već je u nastajanju, a ako je suditi po pozitivnim brojkama, ali i nedorečenom kraju, ne sumnjamo da i 'The Old Gurad' neće postati samo početak franšize.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. siječanj 2021 09:41