StoryEditor
ShowbizPONTA LOPUD FESTIVAL

Četverostruka oskarovka u Hrvatskoj proslavila rođendan, ovdje je dočekao suprug

Piše Ines Stipetić/Gloria
24. lipnja 2022. - 16:03

Nakon što je na Lopud stigao slavni redatelj Joel Cohen, sinoć mu se pridružila i supruga, četverostruka oskarovka Frances McDormand. Oni su gosti 2. Ponta Lopud Festivala, a slavna glumica odmah po dolasku predstavila je film Zemlja nomada koji je prikazan na plaži La Baja hotela RMH Lopud Lafodia Resort & Wellness, piše Gloria.

image

Frances McDormand na Lopudu u standardno ležernom izdanju

Priredba Studio

Film je svoju premijeru imao 2020. na filmskom festivalu u Veneciji, a redateljica Chloe Zhao za njega je dobila nagradu Zlatni lav za najbolji film festivala. Filmski uspjeh Zemlje nomada godinu kasnije okrunjen je s nekoliko nagrada Oscar i to za najbolju glumicu (Frances McDormand), najbolju režiju (Chloe Zhao) i najbolji film (Frances McDormand, Peter Spears, Mollye Asher, Dan Janvey, Chloe Zhao).

Publiku pod vedrim nebom pozdravio je osnivač festivala Mirsad Purivatra koji je Frances čestitao i 65. rođendan, te producent filma Peter Spears, i glavna zvijezda Frances McDormand koja nije krila oduševljenjem projekcije na otvorenom.

image

Frances McDormand i Joel Coen

Tiziana Fabi/Afp

"Koje divno mjesto za gledanje filma, pravi ste sretnici! Film koji ćete sad pogledati Zemlja nomada je Peterov i moj zajednički projekt, a za njega je najzaslužnija Chloe Zhao, žena čije sam ime vidjela na špici njezinog drugog filma na Filmskom Festivalu u Torontu. Odmah sam krenula istraživati tko je ona i zahvaljujući njoj nastao je ovaj film."

Frances McDormand jedna je od najznačajnijih živućih glumica - svojim karakternim ulogama i brojnim izvanrednim glumačkim ostvarenjima više od tri desetljeća oduševljava kritiku i publiku. Njezine uloge u filmovima kao što su Fargo, Tri plakata izvan grada, Zemlja nomada, Spaliti nakon čitanja i brojne druge, podigle su standarde onog što smatramo glumačkom vještinom.

image

Frances McDormand i Chloe Zhao

Chris Pizzello/Afp

Ova glumica i producentica impresivne karijere četiri je puta osvojila nagradu Oscar, a prošle je godine postala prva glumica koja je osvojila nagradu za glumu i za produkciju u istoj godini i to za spomenuti film Zemlja nomada. Članica je i prestižnog Triple Crown of Acting kluba, titule koja se dodjeljuje umjetnicima koji su osvojili sve tri najznačajnije nagrade u kategoriji glume- Oscar, Emmy i Tony.

Tijekom festivala Frances McDormand održat će glumačke radionice na kojima će govoriti o svojoj karijeri, glumačkom iskustvu te o suradnji s brojnim filmskim profesionalcima, piše Gloria.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. kolovoz 2022 12:12