StoryEditor
Showbizdok služi kaznu

Četiri nove optužbe za seksualno napastovanje na teret Harveyja Weinsteina: jedna od žena u vrijeme navodnog napada bila je maloljetna

Piše PSD
29. svibnja 2020. - 21:06
Scott Heins/AFP

Bivšem holivudskom mogulu Harveyju Weinsteinu na teret se stavlja sve veći broj optužbi za seksualno napastovanje žena, a danas je objavljeno da su tužbu podnijele još četiri osobe, prenosi Independent.

Inače, Weinstein trenutno u zatvoru odslužuje kaznu od 23 godine za silovanje i seksualno zlostavljanje.

U najnovijoj tužbi navodi se da je Weinstein seksualno zlostavljao četiri žene između 1984. i 2013. godine, a jedna od njih u vrijeme navodnog napada imala je samo 17 godina.

Prema časopisu Variety, jedna od žena koja Weinsteina optužuje za napad tvrdi da ju je Weinstein pozvao da s njim razgovara o svojoj potencijalnoj karijeri u showbizu u njegovoj hotelskoj sobi. Dok je ona bila tamo, on je navodno zahtijevao da ga 'seksualno zadovolji'. Žena tvrdi da ju je, nakon što ga je odbila, Harvey prisilio da skine odjeću i silovao. Nadalje, tvrdi da joj je oduzeo i vozačku dozvolu te zaprijetio da će, ako ikome išta kaže, nauditi i njoj i njenoj obitelji.

Druga žena tvrdila je da ju je Weinstein zakucao na vrata jedne hotelske sobe, a zatim je seksualno napao. I prema njenom izvještaju, Weinstein joj je zaprijetio ne bude li šutjela o događaju. Taj se incident navodno dogodio 1984. godine.

Najnovija tvrdnja dolazi od sada 35-godišnje žene koja tvrdi da ju je Weinstein prisililo na oralni seks u hotelskoj sobi kada je imala 26 godina. Rekla je da ga je upoznala na Venecijanskom filmu festival 2013. godine, gdje kaže da se napad i dogodio.

Četvrta žena tvrdi da je upoznala Weinsteina u restoranu na Manhattanu 2008. godine, gdje joj je obećao da će joj karijeru podići 'na jednu novu razinu'. Žena tvrdi da ju je nekoliko dana kasnije silovao dok je bila u njegovom stanu u Sohou. Kao i kod ostalih incidenata, navodno je prijetio da će je 'upropastiti' ako progovori o napadu.

Bob Weinstein, Harveyjev brat, zajedno s Miramaxom i Disneyem su imenovani u tužbi budući da su znali ili su trebali znati da je Harvey imao sklonost prema nedoličnom ponašanju te da je znao upotrebljavati svoju moć kada je žene pozivao u svoje stanove, hotel sobe i urede pod krinkom raspravljanja o njihovim poslovnim prilikama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

29. studeni 2020 23:01