StoryEditor
ShowbizSVE PO ZAKONU

Čak 13 članova britanske kraljevske obitelji pomakli su se u redu za krunu zato što je na spisak uvrštena jednomjesečna Sienna Elizabeth Mapelli Mozzi

Piše M.P.
21. listopada 2021. - 22:31
Princeza Beatrice i njezin suprug Edoardo Mapelli Mozzi, roditelji malene Sienne Elizabeth Mapelli MozziChristophe Petit Tesson

Na službenoj web stranici britanske kraljevske obitelji objavljen je novi redoslijed članova u redu za britansku krunu. Mjesec dana nakon rođena 12.  praunuke kraljice Elizabete II. (95), Sienne Elizabeth Mapelli Mozzi, u redu se pomaklo čak 13 potomaka kraljice Elizabete. Naime, malena Sienna Elizabeth je zasjela na 11. mjesto u redu za prijestolje, odmah iza mame princeze Beatrice, te ostale 'pogurala' na listi put dole.

Najmlađa kraljevska članica ima srednje ime Elizabeth što je jasna posveta prabaki - i u trendu je: prethodno su Beatricin rođak princ Harry i njegova supruga vojvotkinja Meghan već nazvali svoju novorođenu kćer Lilibet, po kraljičinom nadimku.

- Svi smo dobro, a Wolfie je najbolji mogući stariji brat za Siennu, rekla je Beatrice u tvitu nedugo nakon rođenja, a prenijela kraljevska obitelj. Wolfie, zapravo Christopher Woolfe, sin je Beatricinom supruga Edoarda Mapelli Mozzija iz prethodne veze. U tu svrhu palača i novi otac dvoje djece objavili su otiske stopala male Sienne. Beatrice se udala 2020. godine bez javne objave i u najbližem obiteljskom krugu.

Beatriceina sestra princeza Eugenie također je postala majka prvi put tijekom ljeta i odala je posebnu počast kraljevskoj obitelji izborom imena. Srednje ime njezina sina Augusta je Philip - po Eugenienom i Beatricinom djedu, kraljičinom suprugu, koji je umro u travnju. Njezin sin je 13.  u redu za britansku krunu.

Donosimo novi redosljed  članova:

1. The Prince of Wales

2. The Duke of Cambridge

3. Prince George of Cambridge

4. Princess Charlotte of Cambridge

5. Prince Louis of Cambridge

6. The Duke of Sussex

7. Master Archie Mountbatten-Windsor

8. Miss Lilibet Mountbatten-Windsor

9. The Duke of York

10. Princess Beatrice, Mrs. Edoardo Mapelli Mozzi

11. Miss Sienna Mapelli Mozzi

12. Princess Eugenie, Mrs. Jack Brooksbank

13. Master August Brooksbank

14. The Earl of Wessex

15. Viscount Severn

16. The Lady Louise Mountbatten-Windsor

17. The Princess Royal

18. Mr. Peter Phillips

19. Miss Savannah Phillips

20. Miss Isla Phillips

21. Mrs. Michael Tindall

22. Miss Mia Tindall

23. Miss Lena Tindall

24. Master Lucas Tindall

item - id = 1136965
related id = 0 -> 1144301
related id = 1 -> 1143231
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2021 13:48