StoryEditor
ShowbizMEĐU NAJBOLJIMA

Bravo za solinskog DJ Peru Fullhousea: njegov Moondance Festival ovjenčan je dvjema važnim nagradama, evo zbog čega je slavio i splitski DJ

Piše M.K.
24. studenog 2018. - 13:29
moondance3-170814

Na trećoj dodjeli nagrada za elektroničku glazbu Ambasador uručena su zajednička priznanja publike i struke u 25 kategorija.

"Izuzetno smo ponosni da je ova inicijativa izrasla u projekt podržan od strane najviših državnih, kulturnih i glazbenih institucija, osnažujući elektroničku glazbu kao punopravni segment kulturološkog obilja RH" - nisu skrivali zadovoljstvo organizatori.

Svečana dodjela otvorena je Drum&Bass videospotom "Lava VIP“ Filipa Motovunskog, nakon čega su voditelji Mario Mohenski i Anita Vujec Siri najavili uručenje nagrada u tri čina.

Nagradu za Najbolji Open Air festival odnio je na Zrće smješteni Sonus, a trogirski Moondance festival okrunio se u dvije festivalske kategorije kao Najbolji boutique festival i Najbolji festival domaćeg promotora. 

Najboljim klubom proglašena je riječka Crkva. Kao Klupska večer godine slavio je FutureScope, dok za Podcast/radijsku emisiju titulu odnosi Top DJ Room.

"Velika nam je čast što smo treću godinu za redom dobili Ambasadora, pogotovo jer je konkurencija bila doista jaka. To je zaista potvrda da se sav naš trud isplati. Neizmjerno smo zahvalni svima koji podržavaju naše evente, ne samo 'Sonus', nego i 'We Love Sound' festival. Svaka čast Ambasador timu, koji diže svijest da je jako puno ljudi koji uživaju u ovoj glazbi i podržavaju scenu“ - komentirao je Dalibor Oliver Zjačić iz Sonus Festivala.

'Lastovo u zvijezdama' najbolji novi festival

Ambasador je osmišljen kako bi odao zasluženo priznanje najboljima, ali i kao platforma koja potiče nove projekte, programe, izvođače i kreativce, pa je tako za Najbolji novi festival nagrađen Lastovo U Zvijezdama, Najbolja nova klupska večer je svježi RatCat Opposite, dok je Mladim DJ-om godine proglašen Kornet, kojem je partner projekta HDS-ZAMP uručio besplatnu jednogodišnju DJ licencu.

RatCat udruga je ujedno i ona koja je uzela najviše priznanja, osvajajući čak 5 nagrada za Kolektiv godine, Koncept godine (The Cave), Novu klupsku večer (Opposite), Udrugu (u suradnji s GU Nota), te je baš njihov Lawrence Klein osvojio i 3. mjesto za DJ-a godine po glasovima publike.

Publika je kao Dj-a godine odabrala Yakku iz Nove Gradiške, dok je u istoj kategoriji struka nagradila splitskog DJ Jocka, a Ambasadorom Hrvatske u inozemstvu proglašen je Petar Dundov.

U nagradama struke za Najbolju hrvatsku etiketu proglašen je PDV Records, dok Remiks godine potpisuje Andrea Ljekaj za obradu pjesme Josipe Lisac "Putujem“. Single godine pripao je PEZNT-u za "Toxic Love", a Najbolji elektronički bend su još jednom Nipplepeople. Album godine išao je u ruke Jana Kinčla & Regisa Kattiea za izdanje pod imenom “In Plain Sight”, a isti dvojac okrunio se i titulom Najboljeg Live Acta.

Zanimljiv je podatak da je scena u posljednjih 12 mjeseci bogatija za ukupno 12 studijskih albuma elektroničke glazbe što svojevrsno spada u najplodniju producentsku godinu na našoj sceni, a Ambasador je zasigurno jedan od projekata koji potiče hrvatsko glazbeno stvaralaštvo.

Splićanin Saša Pocrnić zaslužan za vizualni identitet

Budući da je jedan od ciljeva Ambasadora povezivanje i poticanje suradnje, u trećem izdanju uvedene su i tri regionalne kategorije u kojima su se birali Najbolji festival, Najbolji klub i Najbolji DJ. Laureati regionalnih kategorija su After Affair iz Sarajeva kao Najbolji DJ, a klub K4 iz Ljubljane i Lovefest iz Vrnjačke Banje odnijeli su titule u druge dvije kategorije.

U sklopu programa publika je uživala u tri premijere. Band ABOP (after je bolji od partija) po prvi puta u Zagrebu izveo je single “De Laurentis”. Treću premijeru pripremili su Andrea Ljekaj i pjevačica Diyala s pjesmom “The Unsaid” koja je prošle godine nagrađena Ambasadorom za single godine. Za koreografiju programa odgovorni su Matea iz Education TV-a i plesači zagrebačkog plesnog centra na traku house legende Frankie Knucklesa.

Svi dobitnici ponijeli su kući personalizirani vinyl i unikatne Ambasador narukvice inspirirane elektroničkom glazbom i unikatnim radom, suvremene umjetnice Nikoline poznatije kao Choker Room, dok je novi vizualni identitet Ambasadora djelo dizajnera Saše Pocrnića iz Splita.

#MOONDANCE FESTIVAL#PERO FULLHOUSE#DJ JOCK#PETAR DUNDOV

Izdvojeno

07. srpanj 2020 22:03