StoryEditor
ShowbizZAVRŠENO POLUFINALE

Razočaranje u Nizozemskoj: iako su joj kladionice predviđale ulazak u finale, Albina je završila svoj eurovizijski put!

Piše Vinko Paić
18. svibnja 2021. - 21:58
Albina je nastupila deseta po redu.  Ebu/Andres Putting

Iako su joj kladionice predviđale ulazak u veliku završnicu Eurosonga Albina se nažalost nije uspjela plasirati u subotnje finale.

Kad su se glasovi žirija zbrojili s glasovima publike voditelji su pročitali deset zemalja koje su prošle u finale: Norveška, Izrael, Rusija, Azerbajdžan, Malta, Litva, Cipar, Švedska, Belgija i Ukrajina.

Splićanka je u prvom polufinalu natjecanja za Pjesmu Eurovizije nastupila deseta i za izvedbu pjesme "Tick-Tock", koja je u Hrvatskoj pravi hit, dobila ogroman pljesak od 3500 gledatelja u nizozemskoj Ahoy Areni u Rotterdamu.

image
Albina Grčić
Ebu/Andres Putting

Prije nego što je u kostimu Juraja Zigmana i s četvero plesača izašla na pozornicu, prikazala se prigodna eurovizijska razglednica iz Nizozemske na kojoj u jednom trenutku vidimo Albinu i njezinog dečka Ivana Ćalušića dok su bili djeca, kao i fotografiju na kojoj su odrasli.

Na samom početku nastupa bila je sama na pozornici. Potom se iz mraka poput svemirskih ratnika iznenada pojave plesači koji su je pred kraj pjesme podigli u zrak. Završetak "Tick-Tocka", obilježio je u pravom eurovizijskom štihu - vatromat na pozornici, a efektan dio nastupa bio je i trenutak kad su se uz pravu Albinu pojavile i još četiri u obliku holograma.

image
Albina Grčić
EBU

Riječi "Tick-Tock" vrtile su se na ekranu, a uzbuđena Albina s pozornice je otišla vriskom nakon što se zahvalila milijunskom auditoriju.

- Hvala vam, hvala vam puno!, povikala je više puta na tečnom engleskom.

Eurosong je pratilo više od 180 milijuna gledatelja u 45 zemalja.

image
Albina Grčić
Ebu/Andres Putting
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2021 13:44