StoryEditor

Brad Pitt i George Clooney najveće zvijezde ovogodišnje Mostre (FOTOGALERIJA)

Piše PSD.
28. kolovoza 2008. - 11:53

Na 65. Mostri u Veneciji koja je počela u srijedu navečer, sve su oči i uši bile uprte u Amerikance Brada Pitta i Georgea Clooneyja koji su dugo pozdravljali svoje obožavatelje na crvenom tepihu, pošto su malo prije toga spretno umakli bujici škakljivih, pa i glupih pitanja.

"Ciao, ciao!", uzvikivao je mnoštvu okupljenom ispred Filmske palače Clooney koji živi između Hollywooda i Italije, a s Pittom igra u filmu "Spaliti nakon čitanja", luckastoj komediji braće Coen kojom je otvoren ovogodišnji filmski festival.

Pitt i Clooney su dugo pozirali pred fotografskim kamerama a zatim su na novinarskoj konferenciji stoički odgovarali na gomilu pitanja od kojih su neka graničila sa zdravim razumom.

- Biste li radije osvojili Oscara ili se zaljubili u lijepu Talijanku? - upitao je Pitta brazilski novinar.

- Ne znam, nisam nikad izašla s lijepom Talijankom - odgovorila je umjesto Pitta njegova partnerica u filmu, Frances McDormand koja je dobila Oscara za najbolju glumicu u Fargu (1996.) braće Coen.

Venecijanska Mostra utemeljena je 1932. te je najstariji filmski festival i jedan od najuglednijih u svijetu, a nije se održavao samo u vrijeme Drugog svjetskog rata.

Mostra se treba završiti 6. rujna dodjelom nagrada, a među 52 filma u selekciji, 21 se natječe za Zlatnog lava.

(H), foto: afp

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

02. prosinac 2020 17:08