StoryEditor
ShowbizSamozatajni kantautor

Boris Oštrić održao prvi solo koncert nakon 30 godina bavljenja glazbom

24. kolovoza 2019. - 22:27

Ulaznica više tražila se u Kuli Kamerlengo u Trogiru za koncert Borisa Oštrića i Ribara; s dobrim razlogom. Naime, riječ je o prvom samostalnom koncertnom nastupu samozatajnog kantautora s Čiova nakon skoro trideset godina rada, što je skoro pa nevjerojatan podatak, to jest splet okolnosti.

Valja reći da je Oštrić nakon smrti neprežaljenog tenora Vinka Coce zapravo jedini živući glazbeni umjetnik s trogirskog područja koji djeluje izvan klapske formacije, k tomu izvanredno stvaralački plodan; uostalom, Oštrić je i autor mnogih pjesama koje su proslavile Cocu, poput "Ribara", "Dalmacija, more ja i ti" i drugih.

Večer u Kuli počela je evergreenom "Peškafondo", a svirale su se i pjesme koje su često izvođene kao prvi plesovi na vjenčanjima, poput "Feral na provi", "Zaronit ću na dah", "Kako ću je pripoznat" i druge. Posebno emotivan trenutak bio je kad su se tijekom izvođenja pjesme "Kapetane, tribali bi doma" ugasila svjetla te su zasjale bljeskalice na mobitelima... Mnogima su u publici i zasuzile oči na potresnu pjesmu "Neman ja ništa", inače premijerno izvedenu nedavno na festivalu u Opuzenu.
Boris Oštrić, taj "Gospodar galeba", kantautor te nadasve veliki umjetnik, sa svojim Ribarima priredio je u Kuli koncert za pamćenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2021 02:13