StoryEditor
ShowbizOD 9. RUJNA

Bliži se 15. sezona ‘Provjerenog‘ - u novinarskoj ekipi došlo je do promjena, al cilj ostaje isti - borba za istinu i pravednije društvo. Evo što se sve mijenja

5. rujna 2021. - 08:37

Od 9. rujna na male ekrane vraća se najjača domaća istraživačka emisija – "Provjereno". Njezin tim upornih i predanih reportera i u novoj se sezoni bori za bolje i pravednije društvo i nastavlja sustavno ukazivati na nepravdu, nezakonitosti i probleme, ali i poticati na pomoć potrebitima. Uz dobro poznata lica: Emu Branicu, Anu Malbašu, Maju Medaković i Matu Barišića, koji su tijekom proteklih 14 sezona svoju snagu dokazali već nebrojeno puta, "Provjereno" u novu sezonu kreće s čak dva reporterska pojačanja – Majom Tanasovski i Barbarom Majstorović Ivezić.

Gledatelje će iz studija emisije pozdraviti Ema Branica, reporterka koju javnost pamti po nevjerojatnim pričama o prijevarama i malverzacijama, ali i hrabrosti i odlučnosti koje je nebrojeno puta pokazala na terenu.
- Proteklu sezonu pamtit ću po priči o direktoru gradskih groblja i razotkrivanju malverzacija oko javnog natječaja za kućice na Mirogoju, čiji su epilog bila uhićenja devet mjeseci nakon našeg priloga. Takve su priče poticaj da i dalje ustrajemo u razotkrivanju nezakonitosti, nepravdi i kriminala. Nova sezona za mene će biti izazovna jer uz reportersku kombiniram i voditeljsku ulogu. Ponekad mi je čudno najavljivati vlastitu reportažu, ali od istraživačkih priča nikada ne bih odustala. One su moj pokretač i motivator - rekla je Ema.

Razotkrivanje političkih malverzacija, korupcije i kriminala postala je svojevrsna uža specijalnost reporterke Ane Malbaše, koja se i u novoj sezoni nastavlja baviti upravo tim temama.
- Jedna od najjačih priča prošle sezone definitivno je bila ona o varaždinskom psihijatru, no snažno su odjeknule i priče o sumnjivim poslovima sada već bivšega gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića, malverzacijama na legalizaciji objekata na otoku Braču te sumnjiva poslovanja u KBC-u Sestre milosrdnice - istaknula je Ana.
 

Tople i dirljive ljudske priče, ujedno i one koje su mnogo puta ujedinile Hrvatsku u pomoći onima kojima pomoć treba, zaštitni su znak višestruko nagrađivane reporterke Maje Medaković. Nije ih nedostajalo ni u prošloj sezoni, a mnoge će tek biti ispričane.
Kormilom redakcije nastavlja upravljati urednik Mato Barišić, koji je dio redakcije od samog početka emisije.

item - id = 1124921
related id = 0 -> 1146859
related id = 1 -> 1146609
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2021 00:25