StoryEditor
ShowbizTko će prosvirati na Rivi

Bibić: Baldasar je dobio zadatak da uništi projekt Discotheque Riva; Baldasar: Ako išta pokuša, zvat ću policiju

Piše PSD.
6. kolovoza 2013. - 17:33
/ Unatoč svemu, projekt Discotheque Riva 2013 ipak će se održati 08. i 09. kolovoza, nažalost bez najavljenih headlinera Fatboy Slima i Underworlda, no svi ostali izvođači gostovat će na Rivi gdje će biti besplatan ulaz svima u znak promocije ovog projekta i Splita kao destinacije - najavio je Mladen Bibić iz Urbanog momenta, organizator Discotheque Rive, na press konferenciji održanoj u caffe baru Split.

Naglasio je kako su njegovi pravni stručnjaci uložili žalbu na rješenje Grada Splita o ukidanju rješenja za najam javne površine, odnosno Rive, te su time pobili navedenu odluku.

Press konferencija na kojoj je Bibić pojavio sam, bez ostalih suradnika, pretvorila se u Bibićevo obrazloženje o teoriji zavjere, odnosno kako on kaže ‘pomno planiranom napadu na ovaj glazbeni projekt, čiji je izvršitelj gradonačelnik Baldasar, a naručitelji su u Zagrebu’.

Dug Ani Đeldum

- Uoči izbora za splitskog gradonačelnika kontaktirao sam i s HDZ-om i s Baldasarom, koji mi je rekao da projekt ide, ali da trebamo Rivu vratiti u prvobitno stanje. Trebali smo se vidjeti nakon izbora, no do susreta nije došlo. Tada je počela priča o Ultri koju je Baldasar promovirao, dok smo mi kao splitska firma naišli na šikaniranje, te smo u javnosti percipirani kao dužnici jer nismo platili Rivu. Zbog šikaniranja od strane splitskog gradonačelnika, te Joea Bašića (organizatora Ultre, op.a.) koji je lobirao protiv nas, sponzori i ulagači odustajali su od Discotheque Riva - rekao je Bibić otkrivši kako u pozadini svega leži još jedna činjenica - Baldasarova savjetnica Ana Đeldum prošle je godine honorarno radila za Discotheque Riva i nikada nije dobila svoj novac, navodno tisuću kuna, pa se sad sveti preko gradonačelnika.

- Baldasar je dobio zadatak da ovaj projekt uništi. Grad Split nam je trebao biti potpora. Pozivam Baldasara i Đeldum da odu sa svojih funkcija jer nisu tu privatno već da budu na usluzi svima nama - rječit je bio Bibić koji je novinarima ipak priznao kako mu je firma u blokadi, te da ima dugove od prošlih godina, navodno dvadesetak tisuća eura.

Priznao je da nije platio traženih 75 tisuća kuna Gradu Splitu za najam Rive, upozorivši kako je friško saznao od svojih pravnih stručnjaka da Riva uopće nije u vlasništvu Grada, već je ‘općenarodna imovina’. Ipak, platio bi i taj najam kada bi gradonačelnik pristao na dugoročni ugovor kojim bi se Riva mogla koristiti idućih deset godina...

Bibić nije krio ni da je tražio pozajmicu od 200 tisuća eura od Ministarstva turizma, koju nije dobio jer se vodio rat protiv njega...

'Bibić nije pouzdan organizator'

Kako je pak uložio žalbu na rješenje kojim se poništava njegovo pravo korištenja Rive, Bibić smatra kako ima sva prava da se party održi ovog četvrtka i petka, a svirat će nekoliko manje poznatih DJ-eva s ovih područja.

Gradonačelnik Baldasar bio je jasan sa svojim odgovorima, poručivši kako neće dozvoliti nered i anarhiju u gradu jer je, uostalom, odgovoran za gradske resurse, a time i Rivu.

- Ovo s općenarodnom imovinom ne razumijem, ne znam što je htio time reći. To su posve neutemeljene priče, kao i priča oko moje savjetnice koja na mene nije ničim utjecala niti je pokušavala. Žao mi je što Bibić nije uspio zatvoriti financijsku konstrukciju. Osobno sam mu dva puta produžavao rok za plaćanje najma prema ugovoru iz listopada 2012. godine, ali on nije ništa platio. Sve ostalo je u domeni tračeva. Bibić ove godine neće održati Discotheque Riva, a ako pokuša, bit će to samovolja, pa ću pozvati komunalne redare i policiju. Nemam namjeru više razgovarati s Bibićem. On nije pouzdan organizator niti partner za dugoročne dogovore - kategoričan je bio gradonačelnik.

Tko će ‘prosvirati’ na Rivi u četvrtak, vidjet ćemo.

M. ILIĆ
Foto: Jadran Babić
/ CROPIX


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

29. rujan 2020 21:24