StoryEditor
ShowbizOtvoreno pismo

Beyonce od državnog tužitelja zahtjeva pravdu za brutalno ubijenu Breonnu Taylor: Poduzmite brze i odlučne mjere, kaznite policajce

Piše PSD
15. lipnja 2020. - 11:32
Robyn Beck/AFP

"Bez pravde nema ni mira" sažela je u otvorenom pismu situaciju u Sjedinjenim Američkim Državama jedna od najutjecajnijih pjevačkih zvijezda na svijetu, Beyoncé.

U pismu upućenom Danielu Cameronu, državnom tužiocu savezne države Kentucy, pjevačica zahtjeva da se poduzme sve kako bi se podigla optužnica protiv policajaca koji su 13. ožujka ove godine brutalno ubili Breonnu Taylor. Djevojka je usmrćena na spavanju, a u nju su ispalili minimalno osam hitaca nakon što su upali u stan pod sumnjom da je u njemu došlo do trgovanja drogom, piše Vulture.

"Vaš ured ima i moć i odgovornost kako bi donio pravdu za Breonnu Taylor, ali i kako bi pokazao važnost života crne žene. Ne dopustite da ovaj slučaj postane primjer nedjelovanja nakon užasne tragedije. Sa svakom smrću crne osobe koju je ubila policija, imamo dvije tragedije: samu smrt, ali i nedostatak reakcije koja slijedi. Ovo je vaša prilika da razbijete ovaj obrazac. Poduzmite brze i odlučne mjere o kazni za policajce. Sljedeći mjeseci ne bi smjeli izgledati kao ova prethodna tri", napisala je Beyoncé u otvorenom pismu koje se nalazi i na njenoj službenoj stranici.

Pjevačica je među prvim javnim osobama osudila i brutalnu smrt Georgea Floyda kojeg je ubio policajac u Minneapolisu. "Slomljeni smo i zgađeni. Ova bol nije noralna...", rekla je tada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. veljača 2021 23:35