StoryEditor
Showbiz‘Black is king‘

Beyoncé najavila spektakularan vizualni album u suradnji s Disneyjem: tematski se nadovezuje na aktualnosti, a tu je i mnoštvo poznatih gostiju

Piše PSD
29. lipnja 2020. - 10:24
Valerie Macon/AFP

Beyoncé je obradovala fanove diljem svijeta iznenadnom najavom novog vizualnog albuma koji bi trebao izaći sljedećega mjeseca, javlja CNN.

Projekt nosi naziv "Black iz King" ("Crni je kralj"), a bit će realiziran u suradnji s kanalom Disney Plus i pušten 31. srpnja.

Baziran je na glazbi iz filma "Kralj lavova: Dar", remakeu iz 2019. za koji glazbu potpisuje i producira upravo Beyoncé. Uključivat će posebne goste, među kojima su i njezin suprug Jay Z, bivša članica benda Destiny's Child Kelly Rowland kao i pjevačicina djeca, Blue Ivy (8) te trogodišnji blizanci Rumi i Sir

Album se nadovezuje tematikom i motivima na tekuću borbu za rasnu jednakost u Americi, a kako stoji na službenoj stranici "potiče promjenu usađene slike na temelju lekcija iz "Kralja lavova" za sve mlade krqaljice i kraljeve u potrazi za vlastitom krunom".

Uradak će služiti i kao "podsjetnik svijetu o crnom iskustvu".

U svjetlu pokreta "Black Lives Matter" nakon tragične smrti Georgea Floyda, "Black is King" temelji se na soundtracku iz Kralja lavova, a prati priču o odrastanju i transformacijskom putovanju kroz izdaju, ljubav i potragu za vlastitim identitetom.

Beyonce je nedavno izdala i novu pjesmu, "Black parade", koju je objavila 19. lipnja, na komemorativni dan ukidanja ropstva u Sjedinjenim Američkim Državama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. veljača 2021 11:32