StoryEditor
Showbiz's grašom nemam problem'

Bare progovorio o incidentu na Porinu, priznao kome je pokazao srednji prst: 'Posebno me iznervirao 2002. godine...'

27. travnja 2019. - 20:31

Ususret svom velikom koncertu na zagrebačkoj Šalati 1. lipnja, legendarni rocker Goran Bare najavio je svojim vjernim obožavateljima spektakl u glazbenom i produkcijskom smislu, piše Jutarnji list.

Na pozornici na dvije razine, koja uključuje i šetnicu kako bi Bare mogao komunicirati s publikom, bit će više od 25 glazbenika, a u osam pjesama pratit će ga i orkestar. Tijekom razgovora u kojem je naglasio koliko se veseli skorom nastupu, ali se i osvrnuo na neka aktualna događanja, otkrio je i kako je zbog glazbe ostavio perspektivnu nogometnu karijeru. Iza njega je i veliki koncert u Tvornici na kojem je promovirao svoj posljednji album “Nuspojave”, a publika koja ga je tamo slušala, s istim ulaznicama dolazi i na Šalatu.

Kako bilo, Goran Bare sugovornik je koji nema figu u džepu, a isto tako je muzičar koji ne trpi kompromise pa je svojedobno i gotov album bacio u smeće.

- Nema kod mene kompromisa, ili je preloše ili predobro - kratko se opisuje.

Na ovogodišnjoj dodjeli Porina Bare je odnio kipić za najbolji rock album godine, a manifestaciju je iskoristio i kako bi se, na sebi svojstven način, obračunao s Ibricom Jusićem. U nekim medijima se pisalo kako je zapravo Petar Grašo bio na tapeti, no Bare je razjasnio nesporazum.

- Ibrica me posebno iznervirao 2002. godine kad mi je zajedno s gradonačelnicom Dubrovnika, jer je tamo bio Porin, dodjeljivao nagradu za rock album godine. Šuica se normalno ponašala, no taj Ibrahim je pitao svog psa da li da mi da Porin. Nemaš ti što pitati trebaš li mi dati Porin, nego mi ga imaš dati. Sad je našao novog psa, koji izgleda još gore od onog prije, tako da sam se uplašio. Mislim da ima neki fetiš na pse.

Uglavnom, ove sam mu godine pokazao srednji prst, to je bilo par sekundi, a onda se to razvuče po medijima. S Grašom nemam nikakav problem, novine pišu gluposti. O Petru Graši ne razmišljam i nemam što pričati o njemu - rekao je Bare za Jutarnji list.

U velikom intervjuu osvrnuo se i na prijateljstva na estradi.

U životu mu, kaže, ne manjka prijatelja, ali nitko od njih nije s glazbene scene čiji je, tvrdi, izdvojeni pripadnik.

- Ne vidim tamo nikoga zanimljivog. Posljednji put kad sam bio oduševljen nekim bio je to Urbanov album “Žena dijete”. Što se tiče mlađih izvođača, to je, nažalost, toliko loše da ne mogu vjerovati. U njima nema ničega, to je toliko prazno. Ispričavam se čitateljima, ali to je moje mišljenje. Vidio sam nekoliko tih nagrađivanih bendova, ali to je toliko bez vatre, bez ičega. Vatru moraš imati, kao u onoj pjesmi “Original Fire” od Audioslavea. Taj tekst govori sve. Sve umire i prolazi, ali ta vatra ostaje. Na svu sreću, vatra u meni još uvijek gori - siguran je.

Prije obaveza koje ga čekaju na ljeto otići će se opustiti na moru, no i kad se odmara, Baretu ne manjka inspiracije.

- Otići ću šest dana na more prije ovog derneka koji me očekuje tijekom ljeta, da skupim energiju. Na moru se uglavnom kupam, plivam, a kad sam doma, pišem pjesme, kad me pukne ideja, brzo otrčim, odem u lokal. Budući da sam se vratio u stari kvart, gdje sam živio 12 godina, napokon sam miran. Tamo me nitko ne napada i ne viče: “Ej, legendo”. No, dogodila mi se nevjerojatna stvar.

Čekao sam prijateljicu, koja je trebala doći vidjeti stan, pred ulazom u zgradu. Prilazi mi čovjek i zamoli me može li me njegova baka, koja ima više od 90 godina, upoznati. Žena me zagrlila kao da sam joj sin. Skoro sam se rasplakao, a mene je teško rasplakati. Ali ovo je bilo divno. Velika je to razlika od razularenih obožavatelja. Nikome ja neću odbiti ništa ako me lijepo zamoli. Ali, ako vrišti, galami, ako je idiot, onda mu kažem da se makne - objašnjava Bare za Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. kolovoz 2021 06:24