StoryEditor
Showbizhrabro priznanje

Barack Obama rasplakao Ellen DeGeneres: Kakav je to teret bio, riskirati cijelu karijeru

Piše JL
24. studenog 2016. - 10:35
2016-11-22T211047Z_1445091757_HT1ECBM1MTJPA_RTRMADP_3_USA-OBAMA-MEDAL

Ellen DeGeneres je zajedno s još 20 poznatih u utorak primila predsjedničku medalju slobode, najviše civilno odlikovanje u SAD-u, koje se dodjeljuju pojedincima koji su značajno doprinijeli nacionalnim interesima, miru u svijetu te kulturnim i drugim javnim ili privatnim poduhvatima. Odlikovanje joj je uručio predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Barack Obama u Bijeloj kući i Ellen je pritom jedva suzdržavala suze, prenosi Jutarnji.

- Lako je sada zaboraviti koliko je hrabrosti tada trebalo za izaći iz ormara prije gotovo 20 godina, rekao je Obama govoreći o Ellen DeGeneres i njezinom javnom priznanju da je lezbijka.

 

- Kakav je to teret bio, riskirati cijelu karijeru zbog toga - ljudi to ne čine često - a istovremeno nositi na ramenima nade milijuna, dodao je Obama, a Ellen je u tom trenutku zaplakala. BBC javlja da je ona, inače, umalo propustila ceremoniju jer je nisu htjeli pustiti u Bijelu kuću.

- Zaboravila sam osobnu, požalila se na Twitteru, no ubrzo su je ipak pustili u predsjedničku rezidenciju.

 

Ovogodišnji dobitnici medalje su Kareem Abdul-Jabbar (košarkaš), Elouise Cobell (aktivistica), Ellen DeGeneres (komičarka), Robert De Niro (glumac), Richard Garwin (fizičar), Bill i Melinda Gates (filantropi), Frank Gehry (arhitekt), Margaret H. Hamilton (matematičarka), Tom Hanks (glumac), Grace Hopper (računalna programerka), Michael Jordan (košarkaš), Maya Lin (umjetnica), Lorne Michaels (producent emisije Saturday Night Live), Newt Minow (političar), Eduardo Padrón (predsjednik koledža Miami Dade), Robert Redford (glumac), Diana Ross (pjevačica), Vin Scully (radijski spiker), Bruce Springsteen (glazbenik) i Cicely Tyson (glumica).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

17. siječanj 2021 16:26