StoryEditor

Ava bježi na farmu zbog suđenja koje joj počinje u petak

Piše PSD.
12. travnja 2010. - 15:25

Iako je najavila odlazak u novu sezonu reality showa «Farma», zadarsku studenticu i splitsku manekenku Avu Karabatić (21), njezinog zaručnika Špira Miličića (24) i majku Sanju Karabatić (39), očekuje odlazak pred zadarski Općinski sud gdje im je u petak zakazano prvo ročište zbog ucjenjivanja dr. Živka Nižića, pročelnika Odjela talijanistike na Sveučilištu u Zadru.

Kako je prvo ročište u postupku protiv kontroverznog trojca zakazano, u petak, dva dana poslije Avinog najavljenog odlaska na Farmu na koju bi trebala ući kao izazivačica, pitanje je hoće li se ona kao trećeoptužena uopće pojaviti na zakazanom početku suđenja na Općinskom sudu u Zadru.

Glasnogovornik Općinskog suda u Zadru Hrvoje Visković nije mogao precizirati hoće li, s obzirom da bi se na Farmi trebala nalaziti duže vrijeme, za Avu Karabatić biti raspisan dovedbeni nalog za dolazak na zadarski sud.

- Općinski sud u Zadru nije nikada imao ovakav slučaj. «Farma» po meni nije opravdan razlog izostanka, no kako je zakon ne predviđa treba vidjeti što će sudac u petak odlučiti – izjavio je kroz polusmijeh glasnogovornik zadarskog Općinskog suda.

- Suđenje ne želim komentirati, a na farmu ulazim sutra, u srijedu, ne znam točno u koliko sati. Kako nikada nisam bila na selu jako se veselim odlasku. Na Farmi očekujem jednu dobru zabavu i izazov, a nadam se da ću tamo biti onakva kakva sam. Veselim se upoznavanju novih ljudi i nadam se jednoj pozitivnoj energiji – izjavila je Ava Karabatić dodajući kako joj je zaručnik Špiro u svemu podrška pa tako i u odlasku u poznati reality show.


Božana Sviličić, foto: joško šupić / cropix

Zbog sumnje da su ucjenjivali profesora Živka Nižića(68) sa zadarskog Sveučilišta i uzeli mu devet tisuća eura kao naknadu za lascivne SMS ove i telefonske pozive koje je upućivao Avi, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru optužnicu protiv trojke podignulo je sredinom studenog prošle godine.

«Trojac» se sumnjiči da je kazneno djelo počinio na način da je 24-godišnji manekenkin mladić, 30. rujna i 1. listopada prošle godine u dogovoru sa svojom djevojkom i njezinom majkom u više navrata telefonski kontaktirao profesora prijeteći mu fizičkim napadom i javnim kompromitiranjem zatraživši da mu plati određeni novčani iznos kao naknadu za kompromitirajuće SMS poruke i zapisnik o telefonskim pozivima koje je profesor uputio ovoj studentici talijanskog i sociologije.

U strahu od kompromitacije profesor je mladiću isplatio dvije tisuće eura. Međutim, ubrzo nakon isplate u narednih nekoliko dana 24-godišnjak je na isti način tražio isplatu još sedam tisuća eura koje mu je profesor predao.

Policijski službenici PU zadarske su poduzimanjem prikrivenih policijskih radnji uhitili sve tri osobe nakon što je profesor prijavio ucjenu.
item - id = 95349
related id = 0 -> 474380
related id = 1 -> 294137
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. listopad 2021 23:16