StoryEditor
Showbiz‘Feels Like Home‘ 

Ashley Colburn snimila country hit o Hrvatskoj, na YouTubeu osvanuo spot u kojem se vide zgodni momci, splitski pazar ali i janjci na žaru

Piše L. M.
18. listopada 2020. - 12:47
Ashley ColburnAlen Tkalčec

Dok je cijeli svijet bio u lockdownu, kreativnost se rasplamsala u obitelji Colburn.

Kad je u showu "Zvijezde pjevaju" trebala otpjevati country pjesmu, Ashley Colburn, američka producentica, redateljica i dokumentaristica s ovdašnjom adresom, shvatila je da Hrvatska ne nudi skladbe poput onih u njezinoj domovini. Stoga su Ashley i njezina majka Karen zaključile da je vrijeme da napišu country pjesmu o Hrvatskoj.

Majčine vješte ruke na klaviru, u kombinaciji s kćerinim talentom za pjevanje, rezultirale su pjesmom "Feels Like Home", koja opisuje ljubav koju Ashley osjeća prema Hrvatskoj.


Nedugo nakon što je skladana, pjesma "Feels Like Home" poslana je u Nashville, a producirao ju je Dave Bechtel, inače veliki ljubitelj Hrvatske, koji je u njezino stvaranje uključio dobitnike prestižne nagrade "Grammy".

Pjesma je prvi put izvedena u rujnu, na koncertu u Slavonskom Brodu, a videospot snimljen je u Dalmaciji kako bi se dočarale sve ljepote i naširoko poznat, opušten hrvatski način života.

Colburn, koja se uvijek osjećala prihvaćenom i voljenom u Hrvatskoj, svoj je glazbeni iskorak objasnila riječima: "Stvarno se ovdje osjećam kao kod kuće i smatram dolazak u Hrvatsku blagoslovom života. Ponosna sam što mogu pjevati o zemlji koju toliko volim."

image
Ashley Colburn
Alen Tkalčec

Ashley Colburn je dvaput dobila prestižnu nagradu "Emmy", a prva nagrada bila je ona za dokumentarac koji ju je i doveo u Lijepu našu - "WOW Croatia".

Nakon bezbroj dolazaka i mnoštva snimljenih dokumentaraca, Colburn je odlučila preseliti se u Istru i zvati Hrvatsku svojim domom. Njezini promotivni filmovi Hrvatske prikazani su u 500 milijuna domova širom svijeta.

Pojavljivanje u showu "Zvijezde pjevaju" s Bojanom Jambrošićem otvorilo je bezbroj mogućnosti ovoj turističkoj novinarki, a nakon završetka showa par je izbacio prvi duet "Zadnja stanica".

Bojan kontinuirano pomaže Ashley u njezinu novootkrivenom hobiju i gostuje u videu "Feels Like Home" .

Na YouTube-u je osvanuo spot u kojem se vide zgodni momci, splitski pazar ali i i janjci na žaru...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. listopad 2020 13:00