StoryEditorOCM
Showbiz‘MASKED SINGER‘

Antoniju Mandić nakon ‘sto‘ godina gledamo na TV-u. Znači li to da se vraća na mali ekran? Otkrila nam je i što smatra najvećim osobnim uspjehom

1. svibnja 2022. - 23:52

Nakon podužeg vremena opet je gledamo na malim ekranima, i to zahvaljujući novom formatu - showu "Masked Singer", gdje je gledamo u ulozi detektivke. I u toj ulozi odlično "pliva", što je potvrdila i u posljednjoj emisiji RTL-ova showa, gdje je pogodila da se iza maske "Majke Zemlje" krije operna diva Sandra Bagarić.

- Koliko god da jesam televizijski čovjek, toliko je ova pauza bila dovoljno velika da ipak osjetim malu, nazovimo je, tremu pri povratku. A pogotovo zato što sam se sad našla prvi put u ulozi u kojoj nisam nikad dosad bila - nisam netko tko postavlja pitanja, nego netko kome postavljaju pitanja, poput: ''Što ti misliš, tko je ispod maske?'', komentirala nam je Tonka, s kojom smo porazgovarali o njezinu najnovijem angažmanu.

Show je dinamičan, od vas i vaših kolega detektiva iziskuje brzo promišljanje... Kako se taj proces kod vas odvija, što vam sve padne napamet u tako malo vremena?

- Dijapazon likova koji nam padnu na pamet je toliko širok dok pokušavaš pogoditi i ne možeš dokučiti tko je ispod, od Donalda Trumpa do Luke Modrića! Ima tu stvarno svega, a najveći dio toga ostane neizgovoren, barem u mom slučaju, jer da ja izgovorim sve što se meni nađe u glavi kao asocijacija, mislim da bi show otišao u potpuno nekom krivom smjeru...

Novi projekt na čekanju

Često detektive pitaju za taktiku, jeste li kroz ove dosadašnje epizode uspjeli razviti kakvu-takvu strategiju?

- Konstantno mijenjam strategije i taktike zato što se prvo pokušavam koncentrirati na tragove u uvodnim prilozima koji su ponekad zbunjujući, a onda me povuče i nastup maske pa promijenim mišljenje o tome tko bi mogao biti ispod. Iz emisije u emisiju pronalazim nove načine kako da sama sebi pomognem, i eto, uspjela sam.

Što mislite, kako biste se vi snašli pod jednom od ovih ludih maski?

- Mislim da mi ne bi baš bilo jednostavno! Nije to lako, zabavljati publiku, pjevati i plesati, a uz to biti maskiran od glave do pete. Svaka čast našim natjecateljima!

Je li "Masked Singer" možda svojevrsna najava za neke nove TV angažmane?

- Toliko me još posla čeka u "Masked Singeru" jer nam je ostalo još dosta neotkrivenih kandidata, tako da svu svoju energiju usmjeravam na to. Kad podignemo sve maske, onda ću se moći koncentrirati na daljnje planove!

Kao malo koji novinar, možete se pohvaliti nizom slavnih osoba koje ste intervjuirali - od Brada Pitta, Angeline Jolie, Luca Besson, Toma Hanksa..., vodili ste Studio 45, radili ste i u Informativnom programu, a kao velika radoholičarka sigurno ste sebi postavili još kakve novinarske ciljeve?

- Kao što sam već spomenula, trenutno sam posve fokusirana na "Masked Singer"! Za sve drugo ima vremena.

image
RTL PRESS

Vaša spontanost, neposrednost, rječitost, neusiljenost definitivno su karakteristike zbog kojih vas publika, a vjerojatno i sugovornici jako vole. No, s obzirom na bogati staž, sigurno u karijeri bilježite i manje ugodne situacije... ili ne?

- Znam da je otrcana, ali je apsolutna istinita - onaj tko radi, taj i griješi. A kad radite ovakav javni posao, onda svaka vaša pogreška ima veliku publiku, i još ako doživite reprizu, onda se to i pomnoži. Ali ne razmišljam o tim stvarima, mislim da su one sastavni dio svakog posla i, srećom, nije stvarno bilo nikakvih većih neugodnosti zbog kojih bih i danas ostajala budna noćima.

Radio ili televizija? Uvijek televizija!

Radio ili televizija, što vam više leži?

- Oba medija imaju svoje čari. Radio je fantastičan medij jer je brz, međutim – uvijek televizija!

Možemo vas vidjeti na mnogim konferencijama, radili ste na turniru u Umagu... Nekada se čini kao da je teško pohvatati gdje ste sve... Pa, evo da mi ne hvatamo, kažite nam koji su sve projekti pred vama, gdje vas se može sresti?

- Pa da, u pravu ste, radim razne stvari i radim puno. Ali kad ću ako ne sad dok sam još ovako mlada ha, ha. Smatram se sretnicom što imam posla unatoč koroni i unatoč svemu što nam se izdogađalo. Jedino što mogu poželjeti sebi, a i vama, jest da posla uvijek ima. A onda ćemo se svi i kad se sretnemo, sresti puno sretniji i zadovoljniji.

Tonka od prije deset-petnaest godina i Tonka sada - koje su najveće promjene?

- Najveći uspjeh osobno mi je što sam razbila mit ulaska u četrdesete. Tridesete su bile divne, ali četrdesete su već sada još divnije. A što se tiče usporedbe, ista sam, ali nadam se malo mudrija.

image
RTL PRESS

Znali biste često reći da je Split grad u kojem biste se mogli zamisliti živjeti... Kad stižete?

- Split je jedan od meni najdražih gradova na svijetu, iako tamo (još uvijek) ne živim. Kad siđem s autoceste, osjećam se kao da sam stigla doma. Tako da se svakako vidimo na ljeto!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. prosinac 2022 01:59