StoryEditor
Showbizoskarovka u akciji

Angelina Jolie režira film o životu proslavljenog britanskog ratnog fotoreportera Dona McCullina

Piše M. Č.
20. studenog 2020. - 20:58

Angelina Jolie režirat će biografski film o proslavljenom engleskom ratnom fotoreporteru Donu McCullinu, kojeg će glumiti Tom Hardy. Scenarij će napisati Gregory Burke na temelju McCullinove autobiografije „Unreasonable Behaviour”.

Većina Angelininih redateljskih uradaka smještena je u recentnije ratove i sukobe, od debitantskog filma „U zemlji krvi i meda” iz 2011. iz vremena rata u Bosni, preko filma „Nesalomljivi” iz 2015., koji je adaptacija memoara olimpijskog trkača Louisa Zamperinija, japanskog zarobljenika tijekom Drugog svjetskog rata, do filma „First They Killed My Father” o građanskom ratu u Kambodži i režimu Crvenih Kmera.

Upravo zbog tog filma McCullin je pristao na suradnju s hollywoodskom zvijezdom.

Rođen u Londonu, 85-godišnji McCullin je radio kao fotografski asistent tijekom sueske krize prije nego što je prodao svoju prvu fotografiju - snimku banke u sjevernom Londonu prodao je Observeru 1959. godine. Jedan od najcjenjenijih i najnagrađivanijih snimatelja rata, konflikata i siromaštva, McCullin je od 1966. do 1984. bio dopisnik Sunday Times Magazinea, a posebno je hvaljen njegov rad tijekom kriza u Vijetnamu i Sjevernoj Irskoj.

- S poniznošću sam prihvatila priliku da život Dona McCullina prenesem na film.

Privukla me je njegova jedinstvena kombinacija neustrašivosti i čovječnosti, potpuna predanost svjedočenju ratne istine, kao i njegovo suosjećanje i poštivanje onih koji su trpjeli posljedice. Nadamo se da ćemo napraviti film koji je jednako beskompromisan kao Donove fotografije o iznimnim ljudima i događajima kojima je svjedočio, i koji će prikazati uspon i pad jedinstvene novinarske ere – izjavila je Angelina.

- Vidjevši Angelinin film o Kambodži, gdje sam proveo puno vremena tijekom rata, bio sam impresioniran kako je uspjela napraviti tako moćnu i točnu prezentaciju mjesta i vremena. Osjećam da sam s njom u sigurnim, sposobnim i profesionalnim rukama – kazao je McCullin.

Tom Hardy će, osim što će biti u glavnoj ulozi, biti i producent preko svoje tvrtke Hardy Son & Baker. Još nema informacija kad bi se film mogao početi snimati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. studeni 2020 23:48