StoryEditor
ShowbizPRIZNALA TEŠKOG SRCA

Anđa Marić otkrila kako je pobijedila misli o samoubojstvu: Bila sam odlučila da ću to napraviti tako da izgleda kao nesreća...

Piše L.L.
7. kolovoza 2019. - 13:01
bloomsday00

Anđa Marić oduvijek je bila iznimna pjevačica i iznimno hrabra osoba, koja se nosila sa svim svojim životnim odlukama i posljedicama istih, koje nisu bile često ni najmanje jednostavne.

Ipak, 42-godišnju glazbenicu i spisateljicu tek je dijagnosticirana multipla skleroza 2012. godine gotovo dotukla. Toliko da je, kao što je teškog srca priznala, razmišljala i o samoubojstvu.

"Odlučila sam da ću to napraviti tako da izgleda kao nesreća. Draže mi je da moji voljeni misle da sam bila glupa i nespretna (recimo da sam pokušavala naprviti selfie), nego da znaju da sam odustala od sebe i sebično ih ostavila u tuzi " - ispričala je Anđa na svom blogu, priznajući i kako ju je bilo sram pisati o tome.

Otkrila je i kako je spoznala da su depresivne misli mučile i njezinu baku Ágnes.

"Sada kada sam vam tipkala o svom planu da bi se bilo tako divno baciti u provaliju, osvjestila sam da ta ideja uopće nije izvorno moja nego od moje bake Ágnes, koja mi je o tim svojim mislima pričala kada smo posljednji put bile zajedno na moru.

Išle smo na plažu Rocky Beach u Primoštenu i ona mi je govorila o tome dok smo prolazili pored provalije.

Anđika moja, ova provalija je tako zavodljiva. Dođe mi da samo skočim i oslobodim se" - govorila joj je baka, a Anđa je tek susretom sa svojim crnim mislima jasno razumjela svaku bakinu izgovorenu riječ.

Anđa je novu životnu snagu otkrila, između ostalog, i u pisanju, a osim knjiga, redovito piše i blog.

U ranijem razgovoru za Story priznala je:

"Imam crno more tuge u sebi, moja sreća i radost obrnuto su proporcionalni mojoj tami...".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2021 21:04