StoryEditor
ShowbizPoremetilo planove

Albina nam se javila iz izolacije u Poljskoj: ‘Nažalost i PCR test je pokazao da sam pozitivna na koronavirus‘; Otkriva nam kako se osjeća i što joj je najteže palo...

Piše Vinko Paić
10. kolovoza 2021. - 21:21

Trebalo je to biti kratko, ali slatko putovanje, a iako je zabljesnula na poljskoj nacionalnoj televiziji gdje je otpjevala "Tick Tock" i novu pjesmu "La La Love", Albini je pozitivan nalaz na koronavirus poremetio planove.

Pjevačica će tako idućih desetak dana ostati dulje u Varšavi u prisilnoj izolaciji zbog kojeg će propustiti i prvi veći nastup u rodnom Splitu koji je trebao biti idućeg tjedna.

Tijekom dana uspjeli smo dobiti našu ovogodišnju eurovizijsku predstavnicu i kratko porazgovarati s njom.

image
Albina Grčić
Ante Odak

Kako ste otkrili da imate koronavirus?

U ponedjeljak rano ujutro, prije planiranog povratka za Zagreb, brzi antigenski test pokazao je pozitivan rezultat i jasno je bilo da ću propustiti avion jer, kako znate, za rezultat PCR testa treba pričekati, ne možeš ga požuriti. Odmah smo se, uz pomoć organizatora koncerta u Poljskoj, organizirali, napravila sam PCR test i u iščekivanju rezultata smjestila sam se i izolirala u zgodnom apartmančiću u Varšavi. Na žalost, i rezultati PCR-a su pokazali prisustvo virusa tako da sam definitivno u izolaciji, sigurno idućih deset dana.

Kako se osjećate?

Na svu sreću - dobro! Nemam nikakvih težih simpotoma, nadam se da ih ni neće biti. Odmah sam, ajmo reći više nego inače, krenula s bildanjem imuniteta. A i u glavi je dobro, uvijek sam bila tip koji ide dalje, spoznam postojanje problema, provjerim sve opcije i prihvatim rješenje. Izolacija je tek krenula i svjesna sam da trebam paziti i na psihičke i fizičke aspekte. Istovremeno mi je jasno da ovo što sad prolazim prolaze i mnogi ljudi diljem svijeta.

Kako provodite vrijeme?

Rano je za reći kako, u stvari mi je dan proletjeo i jako sam dobro spavala s obzirom na šokove. Za sad sam baš zaposlena reorganizacijam planova, hvatanjem dostavnih službi i poljskog jezika (smijeh).

Što na sve kažu vaši u Splitu? Jesu li zabrinuti?

Naravno, ali kako ja tako i oni. Pristupamo svemu racionalno.

Koje značajnije planove ste odgodili?

Uh, probe s bendom, studijsko snimanje... Konačno sam trebala održati nastup sa svojim bendom u svom Splitu, strašno sam se tome veselila. To mi je možda i najteže palo što se neće sad dogoditi. Ali i taj nastup upravo pokušavamo reorganizirati datumski, vjerujem uspješno, sve ću vam najaviti na vrijeme...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2022 13:06