StoryEditor
ShowbizUSPJEŠNA SPLIĆANKA

Albina je prije ‘Voicea‘ sudjelovala u ‘X Factoru‘, sa samo 16 godina oduševila je žiri izvedbom Oliverove pjesme - i odustala! Evo zašto nije htjela biti u Huljićevom timu

17. svibnja 2021. - 20:47

Prije nego što je naša ovogodišnja eurovizijska uzdanica Albina Grčić sudjelovala u HRT-ovu showu "Voice" u kojem je došla do finala i osvojila treće mjesto imali smo je prilike gledati i u regionalnom "X Factoru".

Ovaj licencni show snimao se u Beogradu, a emitirao se na RTL-u okupivši najperspektivnije mlade glazbenike iz cijele regije. Te 2015. godine tada 16-godišnja Albina, koju su producenti najavili kao učenicu splitske jezične gimnazije koja gaji veliku ljubav i prema plesu, predstavila se pjesmom Olivera Dragojevića "Ako izgubim te ja".

Dobila je "DA" od svih članova žirija: Željka Joksimovića, Massima Savića, Tončija Huljića i Aleksandre Kovač.

Nastup možete vidjeti ovdje.

Unatoč uspješnom nastupu Albina je odlučila da će odustati od daljnjeg natjecanja. Naime, svaki od članova žirija ujedno je bio i mentor kandidatima, pa je tako produkcija odlučila da Joksimovića dopadnu djevojke, Massima svi stariji od 27 godina, Aleksandru momci, a Huljića - grupe.

Upravo zbog toga Splićanka nije željela više sudjelovati u "X Factoru" jer je karijeru htjela nastaviti pod svojim imenom, a ne kao dio grupe.

Producent i skladatelj Ernest Pelaić s kojim je tada surađivala to je i potvrdio za Dalmaciju News.

- Nakon što je prošla sa sva 4 DA na audiciji u Beogradu, i gdje su svi članovi žirija bili, malo je reći oduševljeni s njom, dogodila se situacija da su joj nakon desetak dana iz produkcije ponudili varijantu da postane član ženske grupe s kojom će nastaviti daljnje natjecanje. Dobro se sjećam toga jutra. Legao sam prethodnu noć u pola četiri i probudio se u pola šest jer sam dovršavao jedan veliki posao, i vidim njenu poruku na mobitelu.

Napisala je; "Bila sam noćas na koncertu, zvali su mi kući i rekli mojima da sam stavljena u grupu, nisam sretna zbog toga, ali šta da radim, stvarno ne znam što da radim?" Odmah sam joj odgovorio; "Zahvali im se, to ti nije potrebno, mi radimo jedan ozbiljan posao, a ako oni ne misle da trebaš sama nastaviti svoj put za koji si se prijavila, dakle kao solistica onda ništa, otkaži i zahvali im se", rekao je Pelaić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2021 16:30