StoryEditor
ShowbizOSMJESI I PROVALE

'Želio sam ukinuti joker zovi, uz Mirka nije imao smisla! Harao je!': Tarik Filipović  o neprežaljenom meštru iz Rtine; Priznao je i koji su mu natjecatelji posebno u srcu

Piše L.L.
16. svibnja 2019. - 12:16
tarik00

Prošle su dvije godine od smrti najomiljenijeg hrvatskog meštra kviza, Zadranina Mirka Miočića. U razgovoru koji je dao za Story, voditelj kviza koji je njemu više puta sjedio sučelice, Tarik Filipović, ovako je o njemu rekao:

"Mirko Miočić je dio naših života, uvijek će to biti. On je urezan zlatnim slovima u kvizašku povijest Hrvata. Od Laze Goluže i Maje Jurković, koji su bili 'mama i tata' kvizova, Mirko Miočić je jedan od natjecatelja koji je 'harao'.

U vrijeme 'Milijunaša' sam predlagao ukinemo joker 'zovi', jer uz Mirka to nije imalo smisla! Bili smo dragi prijatelji, zaista se poštovali i cijenili, i najljepše od svega je što on nije zaboravljen poput mnogih dugih. Dobio je svoj kvizaški memorijal u Zadru, tako da će Mirko uvijek s nama živjeti...".

Upitan koji su mu još natjecatelji, osim Miočića, ostali u posebnom sjećanju, Tarik je odgovorio:

"Kroz cijelu ovu moju 16-godišnju povijest kvizova pamtim osvajače velikih iznosa, Miru Bićanić i profesora Mlinarića, koji su osvojili u raznim kvizovima po milijun kuna.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Otišao je najveći...legenda...prijatelj...neponovljivi Mirko...zbogom dragi moj ,počivaj u miru...

A post shared by Tarik Filipovic (@tarikfilipovicofficial) on

Pamtiš dobre energije, osmjehe koji plijene, velike provale... Neki osvoje ogromne iznose i ipak vam prođu mimo pogleda, mimo duše.

Svakome se natjecatelju pristupa isto, a netko se potrudi bilo energijom, bilo znanjem ili nečim trećim da ga zapamtite i da vam ostane u sjećanju.

Na pitanje koliko je sam naučio kroz godine vođenja raznih kvizova, Filipović rezimira:

"Pa nekako sam mislio da puno toga znam, dok nisam upoznao i Mirka, i moje ostale lovce u 'Potjeri'. Sad više ne mislim baš da toliko puno znam. Ponekad dođe nekom natjecatelju niz pitanja gdje znam apsolutno svaki odgovor, a onda se dogodi četiri-pet, gdje ne znam niti jedan." - priznao je Tarik, koji od jeseni ponovno sjeda za kormilo "Milijunaša".

#MILIJUNAŠ#MIRKO MIOČIĆ#TARIK FILIPOVIĆ#TARIK O MIOČIĆU

Izdvojeno

05. srpanj 2020 21:29