StoryEditor
Showbiz'Jel' to uopće ona?'

'Vi niste normalni, ovo je odvratno!': najveću svjetsku ljepoticu kompletno izobličili photoshopom, ekipa na društvenim mrežama ne prestaje se zgražati

Piše J.V.
3. svibnja 2018. - 19:45

"Što su joj učinili? Nisam ju prepoznala...", komentar je razočarane obožavateljice koji možda najbolje opisuje kontroverzu oko snimanja Gigi Hadid za talijanski Vogue.

Prelijepa manekenka, prema mnogima i jedna od najljepših žena na svijetu, našla se na naslovnici planetarno popularnog časopisa u izdanju koje je mnoge ostavilo u šoku.

Najprije, Gigi uopće ne liči na samu sebe. A tu je i delikatno pitanje rase, jer ne samo da je izobličena, manekenka je potamnjena do neprepoznatljivosti.
 


Nije trebalo dugo da se oglase razočarani pratitelji. Pogotovo oni koji su mnogo očekivali od cijeloga 'shootinga'. Omiljenu manekenku nisu prepoznali, našli su se uvrijeđeni pa i prozvali 'kreativce' iza pothvata. 

Fotograf Steven Klein i stilistkinja Patti Wilson morat će mnogo toga objasniti, ako je suditi prema užasnutim primjedbama.

Najžustrije i najžešće reagirali su oni koje je uvrijedio rasizam. 'Blackface' u 2018. nije nešto što se 'vani' tolerira, svim 'showovima' poput 'Tvoje lice zvuči poznato' unatoč."Koja razočaravajuća naslovnica! Doslovno ste ju fotošopirali u drugu rasu. Ako pokušavate postići određeni 'look', zaposlite tamnoputiju manekenku", "Jel' se vi to je***o za***ajete? Blackface u 2018.? Vi niste normalni, ovo je odvratno!", napali su kreativni tim.

Javili su se i dežurni s opravdanjima: "Krema za samotamnjenje nije 'blackface'. Kako god, ova količina photoshopa je redikulozna".

Ostali komentari nisu ništa manje žestoki, dapače.

"Koji je njoj k**** na ovoj slici?", "Je li to uopće Gigi?", "Ovo je tako loše...", osvrnuli su se na neobičan izraz lica i opći dojam koji ostaje nakon gledanja naslovnice. A kod većine je zaključak jednak: Gigi ne liči na sebe.

A komentari ne prestaju. Čeka se samo očitovanje manekenke i kreativnog tima zaposlenog na snimanju, jer ekipa je, blago rečeno - bijesna.

"Tragično", "Stvarno sam razočaran", gomilaju se i dalje komenatari na društvenim mrežama.

 

happy weekend !! 🌞

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid) on

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

19. siječanj 2021 21:08