StoryEditor
ShowbizNajveća cifra u povijesti

'To je senzacionalističko novinarstvo najgore vrste!': poznati glumac dobio brutalno visoku odštetu za klevetu, cijela priča bila je izmišljena

Piše M. Č.
23. svibnja 2019. - 19:31

Oskarovac Geoffrey Rush dobit će odštetu od 2,9 milijuna dolara za klevetu, a to je najveća takva odšteta u australskoj povijesti.

Poznatom glumcu odštetu mora platiti Daily Telegraph, koji ga je u svojim člancima optužio za neprimjereno ponašanje prema kolegici, glumici Eryn Jean Norvill, s kojom je glumio u predstavi "Kralj Lear" u izvedbi Sydney Theatre Company 2015. i 2016. godine.

Odšteta se sastoji od gotovo dva milijuna dolara za izgubljene prihode, plus 850.000 dolara koje je sud već u travnju dosudio zbog klevete.

Zbog spornih tekstova 67-godišnji Rush tužio je Nationwide News, izdavača Daily Telegrapha, i novinara Jonathona Morana, a početkom prošle godine ponudio je da slučaj okončaju s 50.000 dolara odštete i javnom isprikom, no nisu pristali na tu ponudu.

Sada će mu morati platiti višestruko veću odštetu za članke koje je sudac Michael Wigney nazvao bezobzirno neodgovornima i senzacionalističkim novinarstvom najgore vrste.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. rujan 2020 21:30