StoryEditor
Showbiz'ovo je pjesma mog života'

'Skoro sam dobila infarkt, Makedonija nikada nije bila blizu pobjedi kao sada': prekrasna Tamara otkrila nam je kome je posvetila pjesmu kojom je osvojila gledatelje diljem Europe

Piše Vinko Paić
19. svibnja 2019. - 13:57

Najveće iznenađenje netom održanog Eurosonga svakako je uspjeh makedonske pjevačice Tamare Todevske koja je gotovo cijelo vrijeme bila vodeća od strane žirija, no kad su voditelji pročitali glasove televizijskih gledatelja završila je na 8 mjestu.

- Skoro sam dobila infarkt jer Makedonija nikad nije bila blizu pobjedi kao sada. Ovo je veliki uspjeh za nas. Dok je trajalo glasovanje osjećala sam se baš euforično. Zadovoljna sam kako je sve na kraju ispalo i uopće nisam razočarana finalnim ishodom. Veliko hvala Hrvatskoj na glasovima. Obožavam vašu zemlju, pogotovo Split kojem se uvijek rado vraćam. Jedva čekam opet doći! Puno sam puta kao mala ljetovala i u Dubrovniku. Inače, moj je tata puno godina svirao na Dubrovčkim ljetnim igrama. Tako da mi je Hrvatska oduvijek u srcu, rekla nam je Tamara nakon proglašenja pobjednika.

Njezina pjesma Proud govori o jednakosti, prihvaćanju i voljenju sebe.

- Slavi ženstvenost i feminizam, ali se odnosi i na migrante kao i LGBT osobe. Ukratko, sve one koji se bore za jednakost i tko je omalovažavan zbog toga što jest. Ovo je pjesma mog života zbog čega plaćem svaki put kad je izvodim, emotivno će pjevačica.

Ovo joj je već četvrti put da nastupa na Euroviziji. Prvi je put to bilo 2008., a dva puta je bila prateći vokal, 2014. svojoj sestri Tijani Dapčević i 2004. pokojnom makedonskom slavuju Toši Proeskom. Nakon što je u prosincu prošle godine rodila sina odlučila je opet upustiti se u eurovizijski izazov, a pjesmu Proud posvetila je svojoj kćerki.

Tamara je rođena 1. lipnja 1985. godine u Skoplju i potječe iz ugledne glazbene obitelji: otac Veljko profesor je muzike, dok je majka Biljana operna pjevačica. Svoj je prvi javni nastup imala već sa šest godina kada su svi koji su je čuli rekli da je pred njom lijepa glazbena budućnost.

Izdvojeno

11. kolovoz 2020 04:56