StoryEditor
Showbiz'VRIDILO JE'

'Sin mu je ovo doživio emotivno, evo što mi je rekao...': pogledajte kako nastaje Oliverov impresivni mural, Splićane očekuju nikad viđene obiteljske fotografije

Piše Vinko Paić
10. rujna 2019. - 16:41

Još nekoliko sati ostalo je mladom umjetniku iz Trilja Slavenu Lagatoru (24) da dovrši veliki portret Olivera Dragojevića u splitskom City Centeru One.

S kistom u ruci, dok u pozadini sviraju hitovi neprežaljenog Velolučanina, Slaven polako završava svoj "portret života", za kojeg ga je inspirirao jedan od naših najvećih glazbenika.

Sudbina je htjela da će svoj rad dovršiti upravo sutra, 11. rujna, na svoj 25. rođendan, a mural će biti pokazan na velikoj svečanosti u petak u 11 sati u City Centru One, kada će biti otvorena i izložba obiteljskih fotografija Olivera Dragojevića.

Time će se ujedno najaviti i koncert u splitskoj Spaladium Areni u čast pjevaču, koji će se održati na njegov rođendan, 7. prosinca.

Slaven mural radi na zidu visokom četiri metra, a Oliverov portret bit će visok čak 2.5 metra.

Nna njemu radi i do osam sati dnevno, gotovo bez prestanka, a mladog diplomiranog slikara posebno motiviraju reakcije slučajnih prolaznika koji su oduševljeni viđenim.

Među njima je bio i Oliverov sin koji je čestitao Slavenu i pun emocija rekao mu da je to što radi predivno.

- Samo je nakratko svratio, kazao da je dobro. To mi je bilo skroz dovoljno da mi da još već motivaciju - otkriva nam Slaven.

Na ideju za nastanak murala došao je nedugo nakon glazbenikove smrti, kada je nacrtao njegov portret.

Slika je potom objavljena na jednom portalu, a kako je Slaven izrazio želju da napravi Oliverov mural, uskoro su ga kontaktirali iz šoping centra i tako je cijela priča počela.

- Odmalena sam slušao njegove pjesme, i vesele i tužne. On je jedna duša, u njegovim pjesmama osjećate koliko je bio velik - istaknuo je slikar.

Izdvojeno

21. srpanj 2020 09:18