StoryEditor
ShowbizKUHA SE SPEKTAKL

'Radi dijamanta stižemo cijeli tjedan ranije...': Severina otkriva kako se pripremaju za Split, redatelj turneje je tajanstven: Dok ne vidite staru crnu bubu, niste ništa vidjeli!

Piše L.L.
18. listopada 2019. - 18:01

Nešto manje od mjesec dana ostalo je do velike Severinine regionalne turneje "The Magic Tour" i koncerta u rodnom Splitu, kojim pjevačica započinje svoju "bajku za cijelu obitelj i sve generacije", kako ju je okarakterizirala.

Splitska pjevačica predstavila je svoje suradnike, najbolje stručnjake iz cijele regije. Tako režiju potpisuje talentirani slovenski redatelj Nejc Levstik, poznat po uspješnim inozemnim projektima.

''Oduvijek sam znao da je Severina jedna od najkarizmatičnijih osoba na ovim prostorima. Uz to, jako dobro razumije sve što radimo, što je jako bitno i za mene kao režisera, ali i za cijelu ekipu.

Kad spojimo njezinu ambiciju i ambiciju svih nas, to će se morati i vidjeti i osjetiti na turneji. Teško mi je ispričati kako sam sve zamislio, jer teško je pričati o magiji...

Mogu samo reći da će koncert biti podijeljen u četiri čina, a u svakom od njih će publiku čekati neki 'magični' elementi iznenađenja'' - najavio je Levstik.

Koreograf Matic Zadravec otkrio je kako 16 vrhunskih profesionalnih plesača zajedno sa Severinom svakodnevno uvježba čak 20 koreografija, dok je majstor rasvjete Črt Birsa obećao svjetsku razinu.

''Iznimno sam ponosan što će domaća, ali i publika iz susjednih zemalja moći uživati u velikom glazbenom spektaklu. Cijela 'Magic' turneja osmišljena je prema Severininim standardima koji su, ako se prisjetimo prijašnjih turneja, itekako visoki" - rekao je Alen Ključe, direktor Star produkcije i Severinin menadžer.

Za kostime je zadužen Peter Movrin, Slovenac koji je u svojoj karijeri imao priliku raditi za velika imena poput McQueena i Miu Miu, a odjevao je i Beyonce i Lady Gagu.

''Uz kostime koje će Severina nositi na turneji slavit ćemo čarobnu ljepotu žene i umjetnice. Riječ je o kontrastima materijala i tekstura, koje pod svjetlošću i određenim pokretima dobivaju nove dimenzije'' - otkrio je Movrin.

Pozornicu u obliku dijamanta osmislila je scenografkinja Greta Godnić, a uz Severinu i plesače na pozornici će stajati i Severinin bend (u kojem već godinama sviraju Damir Šomen i Alenka Milano) te poznata glazbena imena kao što su Ivan Pešut, Ante Gelo i Fedor Boić.

''Jako je pozitivna energija, imamo puno novih materijala za svirati, novih pjesama... Velika je čast raditi sa Severinom, jer ona ima toliko talenta i toliko darova, da to sve pršti oko nje... I definitivno zaslužuje ovakvu crème de la crème ekipu kakvu je okupila oko sebe'' - komentirao je Šomen.

''Izuzetno mi je zadovoljstvo i čast što radim sa svim ovim ljudima koji su fantastični u svom poslu. Sretna sam i što krećemo iz mog Splita i što ćemo tamo svi biti već tjedan dana prije, kako bi svi mi ''osjetili' binu koju je Greta osmislila.

Radeći sa ovako pozitivnim ljudima i sa ljudima koji znaju što rade, velika je sreća, zadovoljstvo i podrška... Možemo još samo zamoliti božju magiju da nam pomogne i da to bude jako dobro'' - poručila je Severina, dok je redatelj Nejc za kraj ostavio mističnu poruku:

''Dok niste vidjeli staru crnu bubu, niste vidjeli sve!".

Turneja započinje 16. studenoga u Severininom rodnom Splitu, nakon čega se nastavlja i u ostalim velikim gradovima, poput Beograda 23. studenog, Zagreba 7. prosinca te Ljubljane 21. prosinca.

Ulaznice za koncerte u Splitu i Zagrebu su u prodaji putem sustava Eventim.hr.

#SEVERINA#MAGIC TOUR#SEVERINA O TURNEJI

Izdvojeno

06. srpanj 2020 16:15