StoryEditor
ShowbizFANOVI RAZOČARANI

'Opraštamo se, nije do nas...': Slavko Sobin objavom šokirao gledatelje; Splićanka posebno emotivno reagirala: 'Ne znam tko je u mom domu bio tužniji...'

Piše M.K.
26. ožujka 2019. - 18:52
sobin00

HRT-u je uspjelo, u svega par mjeseci, dva puta silno razočarati svoje gledatelje. Prvi put kad je voditelj Duško Čurlić obznanio na svom profilu na Instagramu da prestaje snimanje "A strane", a sada kad je splitski glumac Slavko Sobin, koji je maestralno utjelovio Žungula, na društvenim mrežama otkrio da se "opraštaju od Crno-bijelog svijeta".

Humoristična TV serija, redatelja i scenariste Gorana Kulenovića, koja je naziv dobila po hitu "Prljavog kazališta", vrlo brzo nakon početka prikazivanja stekla je vojsku fanova, koja je obožavala večeri provoditi evocirajući uspomene na 80-te godine 20. stoljeća, kultno vrijeme u kojemu su djelovala neka od najvećih i najvažnijih glazbenih imena u našoj zemlji, pokrenuti kultni časopisi, zavibrirala najuzbudljivija kulturološka strujanja.

Slavko Sobin u ulozi Žungula je bio Žungul sam, esencija Dalmatinca na studiju u Zagrebu, neodoljivog šarmera s lifestyleom kakvog se mnogi današnji pedesetogodišnjaci s nostalgijom sjećaju.

Kako bilo, "Crno-bijeli svijet" je u ovom momentu došao svome kraju, o čemu je Sobin napisao sljedeće:

"Žungule, frajeru, hvala ti na svemu. Večeras se opraštamo od CBS, nije do nas, mi bi snimali zauvijek. Za objašnjenja i pitanja zašto ne, slobodno pišite na komunikacije@hrt.hr jer, na kraju krajeva, od vaše love se radi program.

A ja bi samo zahvalio svima što ste nas pratili, volili i dali nam vjetar u leđa. Ogromni zagrljaj šaljem mojoj CBS obitelji, a pri tom ne mislim samo na ekipu nego stvarno i na sve vas. Mama, prestani plakat" - napisao je Sobin.

Reakcije na njegovom profilu su brojne i burne, a jednu od najemotivnijih napisala je splitska gledateljica, koja je zapravo prenijela sadržaj maila kojeg je uputila HRT-u.

"Poštovani! Jučer je na HRT 1 emitirana zadnja epizoda CRNO-BIJELOG SVIJETA. Ne znam tko je u mom domu bio tužniji, suprug, djeca ili ja. Zaista smo se počeli veseliti ponedjeljku navečer i sve svoje obveze usklađivati sa terminom naše omiljene serije.

Zanimljivo je bilo gledati naše dječake s kojim uzbuđenjem i veseljem gledaju CRNO-BIJELI SVIJET, iako nisu odrastali u 80-ima kao moj suprug i ja. Prepoznavali su i melodiju i stihove pjesama koje se pojavljuju u seriji kao nenametljivi lajtmotivi a koje im je mama nadahnuta svojim djetinjstvom pjevušila na uho kao uspavanku dok su bili bebe...

Ono što je najljepše u svemu je bila činjenica da u moru uvoznih plagijata koji vrijeđaju ljudsku inteligenciju, pa čak i naših izvornih "projekata" a koji se serviraju za doručak, ručak i večeru na komercijalnim televizijama, naša državna televizija ima jak adut u vidu serije koja nas na suptilan način vraća "u ona dobra, dobra stara vremena".

Jer, istini za volju koliko god izgledalo jednostavno iz ove perspektive prikazati 80-e godine prošlog stoljeća, mnogima je jasno da je se redatelj lako mogao poskliznuti i upasti u zamku jugonostalgije, pretjerivanja i čak karikature a nije.

Dapače, zajedno s fantastičnim glumcima vratio nam je na tren ono najbolje iz godina našeg odrastanja jer, iako nismo imali I-pade i ostale gadgete, bili smo tako sretna i zdrava djeca. Ima li šta ljepše od osjećaja kad nakon pogledane epizode još i dan kasnije nastavljate razmišljati o njenim junacima i veselite se sljedećem ponedjeljku i susretu s njima? Zar ćemo ostati bez toga? 

Što na kraju reći osim: Čekamo četvrtu sezonu!".

S HRT-a su, kako piše Index, poslali obavijest kako nije riječ o odluci da se serija više neće emitirati.

"Jučer, 25. ožujka, emitirana je posljednja epizoda treće sezone serije 'Crno-bijeli svijet' te napominjemo kako nije bila riječ o odluci da se serija više neće snimati, već se radi o redovnom završetku treće sezone, što je HRT cijelo vrijeme vrlo jasno i naglašavao.

HRT je dana 15. ožujka objavio javni poziv za nabavu programa od neovisnih proizvođača audiovizualnih djela koji je otvoren do 15. travnja. Prema tome, postoji mogućnost da se serija nastavi" - navode s državne televizije, dajući nadu obožavateljima da će možda opet moći uživati u favoriziranom sadržaju.

"Sve što valja kod nas ne potraje... Daleko naša najbolja serija..", "Ljudi, vrijeme je da zatrpamo HRT mailovima!", "Šta sad gledati? Serija koja je toliko kvalitetna i dobro napravljena da nemam riječi. Hoćemo Žungula!", "Koja tuga! Nadala sam se da će bit još sezona. Divna serija, šteta što je kraj" - vape gledatelji na Instagramu splitskog glumca.

Neki svojim objavama posebno svjedoče upućenost u svaki detalj:

"Želim vjerovati da za godinu dana gledamo Žaca u vojsci... A i uskoro će Univerzijada, a tko će to fotkati ako neće Žungul?!".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. rujan 2020 14:34