StoryEditor
ShowbizSAMO DA SE SMIJAT'

'Oliver i Rifle gurali su policajca, letila mu je kapa po kužini!': hajdukovac Smolčić otkrio epizodu iz urnebesnih zajedničkih godina tulumarenja s neprežaljenim pjevačem

Piše L.L.
2. prosinca 2019. - 16:01
oliver000

"Igrači bi od Olivera tražili da im pjeva prije utakmice, da ih digne. I u autobusu smo pjevali njegove pjesme! Znao bi otputovati s nama u busu dio puta, bio je dio nas. Genij. Uoči svake utakmice vrtjela se njegova pjesma 'Hajdučka'..." - ovako se bivši "hajdukovac" Vladimir Smolčić sjetio detalja iz dugih godina druženja s Oliverom, s kojim je prošao "sito i rešeto". U najzabavnijem smislu, dakako.


- Sad kad čujen pismu, srce mi se stegne zbog njega i kluba, vrati me u mladost - priznao je Smolčić.

U razgovoru za 24sata ispričao je kako s s Oliverom posebno zbližio kad je, nakon nogometne karijere, kao trgovački putnik dolazio u Velu Luku.

"Ondje je u ekipi bio i Ivica Dože Rifle, koji je kasnije poginuo u prometnoj nesreći. Olivera je njegova smrt jako potresla. Angažirao je doktore da mu pomognu jer je pao u komu.

U Rifline žene doma smo se smijali i plakali, čekali da se probudi. Dok jedan dan prijatelj nije javio da je umro. Nisam u životu vidio Olivera da je tako pao. Čak je izašla tad ona pjesma ‘Visoko među zvijezdama’, pa smo mislili da je to za Riflu. Oliverovo je srce bilo ogromno. Sve bi napravio za dobrog čovjeka, jer znao je selektirati ljude" - sjeća se Smolčić.


Ispričao je i anegdotu, čiji su protagonisti bili sva trojica. A koju je, kao i inače, "zakuhao" Oliver.

"Pjevao je u Solarisa, s njim je bio Rifle. Na putu je stopirao milicajac, koji nije imao prijevoz. Zamolio ih je da ga prebace u Split. I oni su ga pokupili.

Kako su bili jako otvoreni, sprijateljili su se do Splita. Pa su Oliver i Rifle odlučili 'iskoristiti milicajca za štos'.

Došli su kod mene doma u Splitu, otvara im žena, ja nisam bio doma. Govore ženi: Brže sakrij nas negdi, napravili smo gaf, traži nas milicija!

Ona se prepala, a oni se sakrili u zahod. Zvoni policajac za tri minute i pita jesu li ušla ovdje dvojica.

Ona govori da nisu.

'Ma šta nisu!', govori policajac, 'kad su mi rekli susjedi da su ušli ovdje’. Njih dvojica nisu više mogli trpjeti i počeli su se smijati, otvorili vrata i govore policajcu: ‘Šta ti maltretiraš ženu, je li, kako te nije sram?’.

Počeli su ga gurati, letjela mu je kapa po kužini..." - kroz smijeh i bolno sjećanje na neprežaljene prijatelje ispričao je nekadašnji Hajdukov igrač.

#OLIVER DRAGOJEVIĆ#VLADIMIR SMOLČIĆ#SMOLČIĆ O OLIVERU

Izdvojeno

07. srpanj 2020 17:02