StoryEditor
ShowbizIma previše

'Ne čudi me što je ta emisija tako popularna...': Ecija Ivušić otkrila koji bi show rado producirala, a koji su joj dosadili; Priznala nam je i što gleda 'kod svojih', a što u svojoj privatnosti

25. studenog 2019. - 23:56

S dolaskom hladnijih dana, slobodno vrijeme sve češće provodimo pred televizorom, stoga smo odlučili provjeriti što to naši poznati vole gledati na malim ekranima te koliko vremena uopće pred njima provode.

U ovom broju “Reflektora” ugostili smo radijsku voditeljicu Eciju Ivušić koja je i sama nekada bila televizijsko lice, a s našim čitateljima sada je podijelila svoje gledalačke navike. Kako nam je odmah na početku kazala, pred TV-om je vrlo rijetko. Ono što je uvijek zainteresira jest “nužno zlo” iliti dnevne informativne emisije, a najviše je relaksirana kada joj na ekranu “gori” neka humoristična serija na kanalu Fox Life.

U koje doba dana uglavnom gledate TV?

- Najčešće je to ono vrijeme poslije osam navečer kad dođem doma ili ujutro kad se probudim dok pijem kavu. Televizija mi najviše služi kao zvučna kulisa. Prva stvar koju napravim kad uđem u stan jest da upalim televizor, a vrlo rijetko sam fokusirana na sadržaj na njemu. Ali zato kad pronađem neku kvalitetnu, najčešće HBO seriju, spremna sam provoditi i po četiri, pet sati u komadu pred televizorom. Neke sezone serija koje me zainteresiraju pogledam i u dva dana.

Imate li otvoren račun na Netflixu? Možete li preporučiti neku seriju ili dokumentarni film?

- Nemam Netflix, do sada nisam imala potrebu za njim, ne bavim se previše novim tehnologijama, app-ovima, streamovima. Obično to drugi obavljaju za mene. Više sam staromodna, prije ću uzeti u ruke knjigu ili otići u kino, nego instalirati npr. Netflix. Ali nikad ne reci nikad, ide duga hladna zima... Što se tiče serija izdvojit ću HBO naslove koje sam u posljednje vrijeme gledala, serije “Big Little Lies”, “Euphoria” i “Černobil”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ecija Ivusic (@ecija_ivusic) on

S kim najviše volite gledati TV? Imate li naviku pripremiti kokice (ili neke druge grickalice) prije nego krenete gledati film?

- Najčešće navedene serije ili pak neki dobar film gledam s bratom jer nas zanimaju pretežno isti sadržaji, a kako on još živi s roditeljima, često nam se pridruži i majka. I da. Volim kokice. One najgore, najkaloričnije iz mikrovalne. Kad ne čuješ pola teksta jer glasno žvačeš kokice, znaš da je dobar film u pitanju.

Kakav žanr filmova volite i možete li izdvojiti neki koji ste pogledali u zadnje vrijeme?

- Što se tiče filmova, najviše će me zaintrigirati dobar triler, ali volim i drame, romanse, komedije, avanture, animirane, čak i sci-fi žanr. Uf, u zadnje vrijeme vlada nestašica dobrih filmova, zaista ne mogu izdvojiti neki poseban. Zadnji dobar film kojeg se sjećam mi je bio “A Star Is Born”.

Pratite li sportski program?

- Nisam pretjerani sportski fan, ako gledam ciljano neku utakmicu, najčešće će to biti utakmice naše reprezentacije, nije bitno koje - nogometne, rukometne ili pak Davis cup. Tata prati Premier ligu pa pogledam tu i tamo koju utakmicu kad sam nedjeljom kod roditelja na ručku. Volim gledati i košarku, ali ipak uživo. Odem ponekad na utakmicu u Cibonu, a sljedeći put kad budem u Americi, sigurno ću otići na neku NBA tekmu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ecija Ivusic (@ecija_ivusic) on

Gledate li samu sebe na malim ekranima ili to izbjegavate?

- Vrlo rijetko gledam samu sebe, a još rjeđe ću to napraviti ako slučajno naletim na, primjerice, neku izjavu koju sam davala na eventu. Ali dok sam radila kao voditeljica, pogotovo u počecima, redovito sam gledala svoje emisije da uočim i ispravljam eventualne greške - u govoru, držanju, gestikulaciji. Kad dajem neki videointervju, pogledam ga jednom i to najčešće s jednim zatvorenim okom. Dosta mi je neugodno promatrati samu sebe što je zapravo zanimljivo jer se na radiju volim slušati. Naravno, slušam snimke jer program uvijek ide uživo.

Što mislite, kakvog bi sadržaja trebalo biti više na televiziji, a čega ima i previše?

- Mislim da dobro prolaze reality sadržaji i to oni orijentirani na ljubav i muško-ženske odnose. Primjerice, potpuno se vidim kao producentica i/ili voditeljica nekog takvog formata. “Love Island” je dobar primjer kvalitetnog realityja takve tematike. Evo, moram priznati da sam i prvi put, ove godine gledala naše inačice takvog programa - “Gospodin savršeni” i “Ljubav je na selu”. I iskreno me ne čudi što emisija poput “Ljubav je na selu” doživljava već tko zna koju sezonu, poznavajući strukturu i afinitete našeg društva i pojedinaca koji redovito prate televizijski program. Ono čega sam se osobno zaista zasitila su razno razni talent i kulinarski showovi, te takve formate redovito prebacim. A voljela sam prošle zime pratiti “Ples sa zvijezdama”, iako mi je bio draži u HRT-ovom strožem formatu. Voljela bih da postoje neki kvalitetni hrvatski talk-showovi, mislim da takvo nešto fali u programu.

Za kraj, što ne biste baš nikada pogledali? Kakav vas tip televizijskog sadržaja odbija

- Nema toga što se ne može bar pogledati, pogotovo ako je adaptirano i prihvatljivo za televizijski program. Ali odbijaju me ismijavanja, okrutnost i iskorištavanje bilo kakvih ljudskih slabosti i mana, te senzacionalizam u svrhu podizanja gledanosti, a sami procijenite o kakvim se sadržajima radi.

Izdvojeno

11. kolovoz 2020 10:38