StoryEditor
Showbiz'Zaslužuju svaku kunu!'

'Mislili smo da ćemo malo kuvat, malo se kupat... Jedva smo izvukli živu glavu!': Luka Nižetić otvorio je vrata svoje 'Fabrike' i otkrio kako je počela priča s poznatim restorančićem u Komiži

30. srpnja 2019. - 20:29
big_game32-230716

Luka Nižetić glasi za jednog od najvećih gurmana među domaćim slavnim osobama, a svakako je i jedan od onih koji se ne libe svoje kulinarske vještine pokazati u javnosti. Emisije poput "Masterchefa" toliko mu pristaju da su se neki pitali hoće li Splićanin pjevačku karijeru zamijeniti nekom bar malo bliže gastro svijetu kojemu prirodno pripada...

Nisu sasvim pogriješili. Iako je Nižetić u zadnje vrijeme nanizao par hitova (prvo "Brutalero", potom i aktualni "Ludilo brale"), ponosni je uz to vlasnik "Fabrike", restorančića koji već godinama svojim šarenim štekatom uveseljava prolaznike komiškom rivom, a posjetitelje, ako je vjerovati komentarima na društvenim mrežama, oduševljava u pogledu "street food spize".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Nižetić (@lukanizetic) on

Kako se odlučio baš za ponudu burgera na otoku Visu, poznatom po ribljim specijalitetima, te kako je, u stvari, sve počelo, otkrio je Luka ekipi Only Food and Horses koji su ga uhvatili u njegovu ljetnom prirodnom ambijentu, u Komiži.

"Prijateljica me jedan dan nazvala, ona živi tu. To je bilo godinu prije Masterchefa. Rekla mi je, Luka, ti ono voliš kuvat. Iman ti ja jedan prostor, amo mi uć u to... Ja se uopće ne mogu sitit kako je ona mene uspila nagovorit...", priča iskreno.

 

"Kad smo otvorili Fabriku, dosta smo entuzijastično pristupili ciloj priči. Onako, filmski scenarij, sad ćemo otvorit restoran, pa ćemo se malo kupat, pa ćemo nešto nać za skuvat, pa će ljudi doć, pa će probat, pa ćemo se opet malo kupat... I to je bila iluzija koja je trajala prvu godinu, zapravo nekih misec dana. dok nije krenilo ludilo. Kuvali smo prijateljica i ja, ona isto nije nikad kuvala profesionalno, osim doma, za svoju familiju", prepričava.

"Mislili smo da ćemo se zezat i radit ono šta volimo - sve je bilo samo ne to... Prvu godinu smo mi izdržali u toj kuhinji, jedva smo izvukli živu glavu. Nakon toga san reka, e neću više! Kuvat ću za svoj gušt i ako šta treba pomoć, ali taj rudnik...", kaže.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Nižetić (@lukanizetic) on

"Ja se stvarno divin ljudima u kuhinji. Oni koji misle da imaju velike plaće, jer te cifre o kojima se priča nisu tako male, ja vam kažem da je to doista opravdano i da su zaslužili svaku kunu", zaključuje.

Pogledajte u videu što je Nižetić ispričao o ponudi u svom restorančiću, o tome kako su otočani prihvatili "ne-morske" menije i zašto su se odlučili na danas već poznati eklektični interijer...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fabrika (@bistro_fabrika) on

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

28. rujan 2020 21:48