StoryEditor
ShowbizZABAVNJACI IZ SPLITA 19. SRPNJA NA STAROM PLACU ORGANIZIRAJU PUČKU FEŠTU

30 godina Trija Gušt: Obećavamo 5 sati ludila i bijeg od recesije

Piše PSD.
11. srpnja 2012. - 22:45

Recesijo, zbogom, globalna krizo, doviđenja - makar na jedan dan, na jednu noć, Split, svi njegovi domaći i furešti uhvatit će se ruku pod ruku s optimističnim raspoloženjem.

Zaživjet će u stilu “Udri brigu na veselje”, upravo onako kako su svoju veliku pučku feštu, najavljenu 19. srpnja na Starom placu, odlučili nazvati Dundo, Rade i Šegva iz “Trija gušt”.

Neće to biti bilo kakva fešta, to će biti općenarodna veselica, štoviše, rođendanska zabava na kojoj će se slaviti tri desetljeća rada jednog od najpoznatijih naših zabavnjačkih bendova.

A da bi sve bilo u stilu, i uvodna konferencija za novinare održana je na splitskoj peškariji, gdje su joj se osim sedme sile brzo pridružili i Splićani i stranci, sve oni što su prošli Marmontovom i odlučili pogledati što se to na njoj zakuhalo, pardon, ispeklo u prevrućoj podmarjanskoj noći.

Među ostalim, najava odlične ideje, ho-ruk mini koncert trija iz “Gušta”, tri pajere srdela, i projekt koji će nakon Splita s organizatorom cijele ove fešte Ivicom Bubalom otići i izvan “najluđega grada na svitu”.

I van najluđeg grada na svitu

- Nismo mi glamur-urbani pjevači pa da nam triba “Lisinski”. Zato smo odlučili našu rođendansku veselicu najaviti u prirodnom ambijentu, na splitskoj peškariji. Smještanje u bilo kakav drugi prostor bio bi smiješan pokušaj. Zato smo došli ovde među domaće, među narod, kako bi najavili ne koncert, nego pučku feštu, narodsku zabavu na Starom placu. A na njoj će nam se pridružiti dragi prijatelji, oni koji kao i mi znaju napravit pravi štimung.

Da otkrijemo, za naše drage goste izabrali smo Dražena Zečića, Matu Bulića i Jolu, dok će se program odvijati pod voditeljskom palicom Vedrana Mlikote i Čubija.
 
- Ljudi, bit će ludo, bit će veselo, bit će pravo, dođite s nama na slavlje, bit će pisme, plesa, nešto za pojist, i za popit. I trajat će minimalno četiri, pet sati – kaže Dundo, otkrivajući i kako je broj ulaznica limitiran, pa stoga ne bi bilo naodmet onu za sebe rezervirat na vrime. Do fešte ipak još nema dugo.

- Trio gušt osovina kreće i izvan Splita. No, o tom nakon Starog placa. Sada su nam sve snage na njega usmjerene – otkrio nam je Dundo.

Sa ‘Slobodnom’ ulaznica 25 kuna

Ulaznice za slavljenički koncert po cijeni od 50 kuna mogu se nabaviti u splitskom PC Joker, RK Robot-Split 3 i dućanima Croatia Recordsa na Pjaci, u Solinu u caffe baru ‘Dvije palme’, u Kaštel Novome u caffeu ‘Tin’, u Trogiru u ‘Atlasovoj’ turističkoj agenciji, u omiškoj agenciji ‘Radmanove mlinice’ i sinjskoj knjižari ‘Axel’. Posebnu pogodnost imaju čitatelji Slobodne Dalmacije koji uz predočeni kupon, koji mogu naći na stranicama naših novina, ulaznicu mogu kupiti po cijeni od 25 kuna.

‘Moćna’ produkcija

Koncert na Starom placu pratit će i momentalno najbolji domaći produkcijski uvjeti, pa s punim ponosom možemo kazati kako u Split više nećemo uvoziti tehnički dio podrške, već ga, dapače, od sada možemo izvoziti i u druge krajeve. Za vrhunsku audio-video-light produkciju pobrinut će se splitska tvrtka ‘Mediteran produkcija’ s moćnom logistikom koja je izabrana na natječaju, među sedam ponuđača.  

PIŠE TANJA ŠIMUNDIĆ-BENDIĆ

SNIMIO JAKOV PRKIĆ/CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. srpanj 2021 19:56