StoryEditorOCM
ShowbizKONTROVERZAN TEKST

Ovu fotku Doris i Zlokić možda nikad niste vidjeli! Jasna se sjetila neugodne pjesme koja ju je ‘pribila na stup srama‘

Piše SCENA SD
29. kolovoza 2024. - 21:50

Jasna Zlokić proslavila se za sva vremena velikim hitom "Skitnica" snimljenim davne 1984. godine, a o tome piše i beogradska nova.rs.

Podsjećaju na njezin idući veliki hit, koji je snimila dvije godine nakon "Skitnice", riječ je o predivnoj pjesmi "Povedi me".

Jasna, rođena Velolučanka, karijeru je započela 1974. godine, kad je osvojila titulu Prvog glasa Dubrovnika. Ubrzo niže uspjehe na festivalima, te 1982. osvaja nagradu za najbolju debitanticu na Splitskom festivalu, gdje je izvela Runjićevu moćnu pjesmu "Nina nana“.

Punu popularnost diljem cijele bivše države stječe dvije godine kasnije, kad snima "Skitnicu“, koju je napisao Rajko Dujmić. Kako se pisalo, Dujmić je pjesmu prvotno namijenio Nedi Ukraden.

"Ja uopće ne znam pravu priču o toj pjesmi, čija je trebala biti. Moka me je spojio s Rajkom, on me jednom čuo kako pjevam i rekao da je šteta štoumoj glas ne čuje cijela zemlja. Iskreno ne znam je li je Rajko imao namjeru nekome drugome dati, ali Moka je presudio da je ja otpjevam" - ispričala je Jasna.

Nakon toga njezina karijera strelovito kreće uzlaznom putanjom, a iste godine osvaja prvo mjesto na Zagrebfestu s pjesmom "Povedi me“.

No, 1986. godine dogodio se skandal, nakon što je snimila i objavila pjesmu "Pismo". Problem je bio u samom tekstu pjesme, koji otvoreno govori o odnosu ljubavnice i zakonite supruge muškarca, što je konzervativna sredina tog vremena smatrala neprihvatljivim.


Koliko su reakcije znale biti burne, navodi nova.rs., govori podatak da je do 1990. godine na nekim radijima postojala zabrana puštanja te pjesme.

"To je pomalo provokativna pjesma i svakako nesvakidašnji tekst, ali vrlo životan. Čula sam za tu priču da se nije smjela puštati na radiju. Možda su veliki moralisti smatrali da nije zgodno to pjevati”, komentirala je jednom Jasna.

S Rajkom Dujmićem nastavila je uspješno surađivati, a skandal je pomalo pao u zaborav kad je sljedeće, 1987. godine, objavila pjesmu “Adio bella”, također Jasnin veliki hit.


Sa samo 22 godine, Jasna se udala za Borisa Zlokića, koji joj je svih godina uspješne karijere pružao veliku podršku i razumijevanje.

"Nisu svi muževi takvi i ne bi svi muževi mogli to izdržati. Danas su druga vremena. Eto, ja sam napravila karijeru nakon što sam rodila, a prije ste, recimo, morali tajiti da imate dijete. Danas u prvi plan dolaze djeca i to je lijepo.

Bila su takva vremena da je mom mužu moglo smetati da sam toliko puno izvan kuće, no on me podržavao u svemu“, kazala je velika pjevačica za "Večernji list“.

Danas 69-godišnja Jasna s obitelji živi u Zagrebu, gdje najviše vremena provodi s unukom Meri, kćeri njenog sina koji je profesionalni pijanist.

image

Jasna Zlokić je oduševila lani koncertom na Pijaci ispred crkve Svetog Josipa u Veloj Luci u sklopu manifestacije "Trag u beskraju"

Livio Andrijić/Cropix
image

Jasna uvijek pjeva s dušom, tako je bilo i na proslavi 80. rođendana Slobodne Dalmacije

Saša Burić/Cropix
image

Korčulanke Jasna Zlokić i Meri Cetinić na Melodijama hrvatskog Jadrana 2001.

Paun Paunović/Cropix
image

U društvu Mladena Grdovića na Splitskom festivalu 2003.

Paun Paunović/Cropix
image

U društvu Željka Bebeka, s kojim je snimila duet "Ima neka tajna veza"

Biljana Gaurina/Cropix
image

Jasna u 80-ima

Arhiva/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 04:59